TART SA VIŠNJAMA Sladak i osvežavajući kolač, a brzo se pravi
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Tart s višnjama
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
160 g putera
100 g mlevenih oraha
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 jaje
Za fil sa višnjama:
300 g višanja (iz kompota ili zaleđenih)
200 ml soka od višanja (kompot ili oceđen)
1 preliv za torte
1 kašika šećera
Za fil sa sirom:
250 g svežeg sira
100 ml slatke pavlake
70 g šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 jaje
Priprema:
Kora: Umutite penasto puter sa šećerom. Dodajte jaje, umutite, pa dodajte brašno, orahe i prstohvat soli. Umesite testo i stavite u frižider da stoji jedan sat. Zatim ga rastanjite oklagijom i utisnite u podmazan kalup. Fil sa sirom: Umutite sir, dodajte šećer, jaje i sjedinite mikserom. Dodajte puding u prahu, sjedinite, pa pomešajte sa slatkom pavlakom koju ste prethodno umutili. Nanesite fil na koru. Fil sa višnjama: Ocedite višnje, rasporedite preko fila od sira i malo utisnite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Preliv pripremite prema uputstvu s kesice, ali umesto vode stavite oceđen sok od višanja. Prelijte višnje i ostaviti da se preliv stegne na sobnoj temperaturi, a zatim tart stavite u frižider.
Savet: Za tart uvek koriste hladan puter, jer će kora biti čvršća.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)