TART SA VIŠNJAMA Sladak i osvežavajući kolač, a brzo se pravi
Kad vam se jede nešto slatko, napravite tart. Očas posla ćete imati odličan kolač
Tart s višnjama
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
160 g putera
100 g mlevenih oraha
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 jaje
Za fil sa višnjama:
300 g višanja (iz kompota ili zaleđenih)
200 ml soka od višanja (kompot ili oceđen)
1 preliv za torte
1 kašika šećera
Za fil sa sirom:
250 g svežeg sira
100 ml slatke pavlake
70 g šećera
1 kesica pudinga od vanile
1 jaje
Foto: Shutterstock
Priprema:
Kora: Umutite penasto puter sa šećerom. Dodajte jaje, umutite, pa dodajte brašno, orahe i prstohvat soli. Umesite testo i stavite u frižider da stoji jedan sat. Zatim ga rastanjite oklagijom i utisnite u podmazan kalup. Fil sa sirom: Umutite sir, dodajte šećer, jaje i sjedinite mikserom. Dodajte puding u prahu, sjedinite, pa pomešajte sa slatkom pavlakom koju ste prethodno umutili. Nanesite fil na koru. Fil sa višnjama: Ocedite višnje, rasporedite preko fila od sira i malo utisnite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Preliv pripremite prema uputstvu s kesice, ali umesto vode stavite oceđen sok od višanja. Prelijte višnje i ostaviti da se preliv stegne na sobnoj temperaturi, a zatim tart stavite u frižider.
Savet: Za tart uvek koriste hladan puter, jer će kora biti čvršća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)