VRHUNSKI DOMAĆI SPECIJALITET Pita sa sirom i jajima, ukus lepši nego iz pekare
Lako i jednostavno se sprema, a ne može se uporediti sa kupljenim u pekari

Sastojci i Količina
Kore za pitu 500gr
Jaja 5kom.
Sitan sir 500gr
So Po potrebi
Prašak za pecivo 1 kesica
Ulje 1,5dl
Kisela voda 2dl
Kako pripremiti
Za premazivanje kora: Pomešati ulje i kiselu vodu. Za fil: Umutiti jaja,dodati prašak za pecivo,sir i so po potrebi.
Priprema: Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati smesom za premazivanje kora, isto uraditi i sa drugom i trećom korom, na trećoj kori rasporediti fil na jednoj trećini kore, umotati u rolnu i staviti na pleh obložen pek papirom. Na isti način uviti i ostale rolne. Četkicom premazati sve rolne ostatkom fila i posuti susamom po želji.
Peći oko 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200C. Poprskati sa malo vode i pokriti čistom krpom da se malo ohladi. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)