VRHUNSKI DOMAĆI SPECIJALITET Pita sa sirom i jajima, ukus lepši nego iz pekare
Lako i jednostavno se sprema, a ne može se uporediti sa kupljenim u pekari
Sastojci i Količina
Kore za pitu 500gr
Jaja 5kom.
Sitan sir 500gr
So Po potrebi
Prašak za pecivo 1 kesica
Ulje 1,5dl
Kisela voda 2dl
Kako pripremiti
Za premazivanje kora: Pomešati ulje i kiselu vodu. Za fil: Umutiti jaja,dodati prašak za pecivo,sir i so po potrebi.
Priprema: Staviti jednu koru na radnu površinu, premazati smesom za premazivanje kora, isto uraditi i sa drugom i trećom korom, na trećoj kori rasporediti fil na jednoj trećini kore, umotati u rolnu i staviti na pleh obložen pek papirom. Na isti način uviti i ostale rolne. Četkicom premazati sve rolne ostatkom fila i posuti susamom po želji.
Peći oko 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200C. Poprskati sa malo vode i pokriti čistom krpom da se malo ohladi. Poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)