SOČAN, MIRIŠLJAV I BRZO SE PRAVI! Kolač sa pomorandžom je raj za sva čula
Prava zimska poslastica koj apotiče iz Grčke.
Sastojci:
Za sirup:
300 ml soka od pomorandže
1/2 šolje vode
250 g šećera
1 kašika mlevenog cimeta
Za pitu:
180 g kora za pitu
4 jajeta
1/2 šolje šećera
1/2 šolje maslinovog ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml jogurta
2 kašičice praška za pecivo
rendana kora 2 pomorandže
Priprema:
Pomorandže stavite u frižider na sat vremena. Kore stavite u tepsiju i pecite oko sat vremena na 120 stepeni, ali ih posle pola sata okrenite. Izvadite ih iz rerne i izlomite ih na komade pa ostavite sa strane. U manjoj šerpi pomešajte sok od pomorandže, vodu, šećer i cimet. Pustite da provri, smanjite temperaturu i kuvajte oko 7 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi. U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, maslinovim uljem i ekstraktom vanile. U manjoj činiji pomešajte jogurt i prašak za pecivo, ostavite koji minut da prašak deluje pa dodajte jajima. Izrendajte koru od pomorandže pa smesu prelijte preko izlomljenih kora. Pecite oko 35 minuta dok se ne dobije zlatna boja. Kad izvadite, nožem zasecite na nekoliko mesta pa prelijte sirup i ostavite da odstoji oko 2 sata.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)