SOČAN, MIRIŠLJAV I BRZO SE PRAVI! Kolač sa pomorandžom je raj za sva čula
Prava zimska poslastica koj apotiče iz Grčke.

Sastojci:
Za sirup:
300 ml soka od pomorandže
1/2 šolje vode
250 g šećera
1 kašika mlevenog cimeta
Za pitu:
180 g kora za pitu
4 jajeta
1/2 šolje šećera
1/2 šolje maslinovog ulja
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml jogurta
2 kašičice praška za pecivo
rendana kora 2 pomorandže
Priprema:
Pomorandže stavite u frižider na sat vremena. Kore stavite u tepsiju i pecite oko sat vremena na 120 stepeni, ali ih posle pola sata okrenite. Izvadite ih iz rerne i izlomite ih na komade pa ostavite sa strane. U manjoj šerpi pomešajte sok od pomorandže, vodu, šećer i cimet. Pustite da provri, smanjite temperaturu i kuvajte oko 7 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi. U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, maslinovim uljem i ekstraktom vanile. U manjoj činiji pomešajte jogurt i prašak za pecivo, ostavite koji minut da prašak deluje pa dodajte jajima. Izrendajte koru od pomorandže pa smesu prelijte preko izlomljenih kora. Pecite oko 35 minuta dok se ne dobije zlatna boja. Kad izvadite, nožem zasecite na nekoliko mesta pa prelijte sirup i ostavite da odstoji oko 2 sata.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)