SOČAN, MIRIŠLJAV I BRZO SE PRAVI! Kolač sa pomorandžom je raj za sva čula

Trpeza/ V.V.

18:42

Slatki kutak 0

Prava zimska poslastica koj apotiče iz Grčke.

SOČAN, MIRIŠLJAV I BRZO SE PRAVI! Kolač sa pomorandžom je raj za sva čula
Shutterstock

Sastojci:

Za sirup:

300 ml soka od pomorandže

1/2 šolje vode

250 g šećera

1 kašika mlevenog cimeta

Za pitu:

180 g kora za pitu

4 jajeta

1/2 šolje šećera

1/2 šolje maslinovog ulja

2 kašičice ekstrakta vanile

200 ml jogurta

2 kašičice praška za pecivo

rendana kora 2 pomorandže

Priprema:

Pomorandže stavite u frižider na sat vremena. Kore stavite u tepsiju i pecite oko sat vremena na 120 stepeni, ali ih posle pola sata okrenite. Izvadite ih iz rerne i izlomite ih na komade pa ostavite sa strane. U manjoj šerpi pomešajte sok od pomorandže, vodu, šećer i cimet. Pustite da provri, smanjite temperaturu i kuvajte oko 7 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi. U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, maslinovim uljem i ekstraktom vanile. U manjoj činiji pomešajte jogurt i prašak za pecivo, ostavite koji minut da prašak deluje pa dodajte jajima. Izrendajte koru od pomorandže pa smesu prelijte preko izlomljenih kora. Pecite oko 35 minuta dok se ne dobije zlatna boja. Kad izvadite, nožem zasecite na nekoliko mesta pa prelijte sirup i ostavite da odstoji oko 2 sata.

Komentari (0)

Loading