KREMASTIJE NE MOŽE! Ova pita ima isti ukus kao krempita, a brže i lakše se pravi!

Trpeza/ V.V.

10:04

Slatki kutak 0

Poslastica za celu porodicu.

KREMASTIJE NE MOŽE! Ova pita ima isti ukus kao krempita, a brže i lakše se pravi!
Foto: Printscreen/Youtube

Pita sa kremom od vanile

Sastojci:

15 kora za pitu

Za fil od griza:

4 jaja

150 g griza

200 ml ulja

300 ml jogurta

5 kašika šećera

1 prašak za pecivo

Za fil od vanile:

1 l mleka

3 pudinga od vanile

6 kašika šećera

Za posipanje:

50 g šećera u prahu

Priprema:

Za fil od vanile, pomešajte šećer i prašak za puding sa 15 kašika mleka koje ste odvojili od pripremljenog litra. Dobro umutite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da provri i dodajte razmućen puding. Kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Za fil od griza, belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, izmešajte. Dodajte ulje i opet izmešajte. Dodajte jogurt, griz i prašak za pecivo. Sjedinite sastojke.

Prvu koru namažite smesom od griza, stavite drugu koru, premažite i nju ovom smesu, stavite treću koru i namažite fil od vanile (petinu fila). Urolajte i i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostalim korama. Dobićete 5 rolnica. Premažite ih uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pre služenja pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading