KREMASTIJE NE MOŽE! Ova pita ima isti ukus kao krempita, a brže i lakše se pravi!
Poslastica za celu porodicu.
Pita sa kremom od vanile
Sastojci:
15 kora za pitu
Za fil od griza:
4 jaja
150 g griza
200 ml ulja
300 ml jogurta
5 kašika šećera
1 prašak za pecivo
Za fil od vanile:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika šećera
Za posipanje:
50 g šećera u prahu
Priprema:
Za fil od vanile, pomešajte šećer i prašak za puding sa 15 kašika mleka koje ste odvojili od pripremljenog litra. Dobro umutite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da provri i dodajte razmućen puding. Kuvajte uz mešanje na tihoj vatri dok se zgusne. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Za fil od griza, belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, izmešajte. Dodajte ulje i opet izmešajte. Dodajte jogurt, griz i prašak za pecivo. Sjedinite sastojke.
Prvu koru namažite smesom od griza, stavite drugu koru, premažite i nju ovom smesu, stavite treću koru i namažite fil od vanile (petinu fila). Urolajte i i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto sa ostalim korama. Dobićete 5 rolnica. Premažite ih uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)