PUSLICA ROLAT s beze korama laka poput oblaka slatka kao prva ljubav
Meringe je posebna vrsta francuske penaste torte, a au kombinaciji s bobičastim voćem poput malina, zadovoljiće i najzahtevnije nepce.
Puslica rolat s malinama
Sastojci:
Za testo:
5 belanaca
275 g sitnog kristal-šećera
20 g listića badema
Za fil:
200 ml neutralne pavlake
150 ml milerama
½ kesice vanilin šećera
250 g malina ili drugog sitnog voća po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni a pleh obložite pek-papirom bez ikakvog ulja. Najvećom brzinom miksera umutite belanca s prstohvatom soli pa uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku šećera. Masu rasporedite ravnomerno u pleh, pospite listićima badema i pecite 10 minuta. Potom smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Za fil, umutite mikserom pavlaku te dodajte mileram i vanilin šećer. Koru izvadite iz rerne i okrenite da strana s bademima bude dole. Kad se ohladi, filujte. Uz pomoć papira uvijte testo u čvrst rolat. Umotajte ga u papir za pečenje i dobro ohladite. Pre serviranja uklonite papir i ukrasite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)