NAJBOLJA GLAZURA ZA TORTU Recept za genaš od crne i bele čokolade, kao iz poslastičarnice
Glavni sastojci genaša su čokolada i slatka pavlaka
Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.
Ganaš od crne čokolade (odnos 1:1):
Potrebno je:
– 200 gr. čokolade
– 200 ml. slatke pavlake
– 300 gr. bele čokolade – 100 ml. slatke pavlake
Piprema:
Postupak je isti i za belu i za tamnu čokoladu. U jednom lončiću, na srednjoj temperaturi, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu. Zatim zagrejanu slatku pavlaku prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekate 1/2 min. i lagano počnite da mešate.Kada se sva čokolada istopiti ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi. A kada se ohladi možete ga staviti u frižider i čuvati do upotrebe. Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)