NAJBOLJA GLAZURA ZA TORTU Recept za genaš od crne i bele čokolade, kao iz poslastičarnice

trpeza.rs

17:39

Slatki kutak 0

Glavni sastojci genaša su čokolada i slatka pavlaka

NAJBOLJA GLAZURA ZA TORTU Recept za genaš od crne i bele čokolade, kao iz poslastičarnice
Foto: Youtube/Screenshot/Tai Food Cooking

Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.

Ganaš od crne čokolade (odnos 1:1):

Potrebno je:

– 200 gr. čokolade

– 200 ml. slatke pavlake

– 300 gr. bele čokolade – 100 ml. slatke pavlake

Piprema:

Postupak je isti i za belu i za tamnu čokoladu. U jednom lončiću, na srednjoj temperaturi, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu. Zatim zagrejanu slatku pavlaku prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekate 1/2 min. i lagano počnite da mešate.Kada se sva čokolada istopiti ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi. A kada se ohladi možete ga staviti u frižider i čuvati do upotrebe. Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.

Komentari (0)

Loading