DECA ĆE GA OBOŽAVATI! Napravite im zanimljiv keks u obliku medvedića
Oduševite mališane slatkim medvedićima.

Sastojci:
Za keks:
250 g brašna
120 g putera
50 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika mleka
1 kašika kakaoa
Za dekoraciju:
2 štangle crne čokolade za kuvanje
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, izmešajte pa dodajte iseckan puter sobne temperature i jaje. Umesite testo i podelite na dva jednaka dela. U jedan sipajte mleko i kakao i sjedinite da dobijete ujednačenu smesu. Oba testa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider pola sata. Oklagijom razvaljajte tamno testo na debljinu 0,5 cm i vadite manjom čašom krugove. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim razvucite svetlo testo na istu debljinu i vadite krugove čašicom za rakiju. Stavite ih gore, levo i desno na tamne krugove, kao uši, i spojite donjim krajem za tamni krug. Stavite po jedan preko donjeg dela tamnog kruga kao usta i malo pritisnite da se spoje. Pecite keks u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kad se ohladi, istopite čokoladu za dekoraciju i medvedićima nacrtajte oči i usta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.

KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom kiselkasto-slatkom spoju, a super idu uz čaj
Prave se brzo i lako, a izuzetno ukusni.

SLATKA PROJA SA DŽEMOM Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Ako volite klasičnu proju, njenu slatku verziju ćete obožavati.

ČERVIŠ Čuveni nemački desert s višnjama koji se topi u ustima
Sladak i ukusan, pravićete stalno.
Komentari (0)