DECA ĆE GA OBOŽAVATI! Napravite im zanimljiv keks u obliku medvedića
Oduševite mališane slatkim medvedićima.
Sastojci:
Za keks:
250 g brašna
120 g putera
50 g šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika mleka
1 kašika kakaoa
Za dekoraciju:
2 štangle crne čokolade za kuvanje
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, izmešajte pa dodajte iseckan puter sobne temperature i jaje. Umesite testo i podelite na dva jednaka dela. U jedan sipajte mleko i kakao i sjedinite da dobijete ujednačenu smesu. Oba testa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider pola sata. Oklagijom razvaljajte tamno testo na debljinu 0,5 cm i vadite manjom čašom krugove. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Zatim razvucite svetlo testo na istu debljinu i vadite krugove čašicom za rakiju. Stavite ih gore, levo i desno na tamne krugove, kao uši, i spojite donjim krajem za tamni krug. Stavite po jedan preko donjeg dela tamnog kruga kao usta i malo pritisnite da se spoje. Pecite keks u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kad se ohladi, istopite čokoladu za dekoraciju i medvedićima nacrtajte oči i usta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)