RECEPT ZA DOMAĆE TOBLERONE Ne peku se, lepo izgledaju, a ukus je savršen!

Trpeza/ V.V.

11:00

Slatki kutak 0

Toblerone su sitni posni kolači, pogodni za razne proslave.

RECEPT ZA DOMAĆE TOBLERONE Ne peku se, lepo izgledaju, a ukus je savršen!
Shutterstock

Sastojci:

 

300 g keksa

100 g lešnika

200 g margarina

100 g šećera u prahu

150 g čokolade za kuvanje

sok od 1 pomorandže

Priprema:

Keks izlomite na krupnije komade, dodajte iseckane lešnike, šećer i izmešajte. U šerpi istopite margarin i čokoladu na tihoj vatri i pomešajte sa smesom od keksa. Izmešajte, dodajte sok od pomorandže i opet promešajte. Po potrebi dodajte još malo keksa ili soka, jer smesa treba da bude gusta. U trouglasti kalup stavite providnu foliju da viri sa obe strane, pa sipajte dobijenu smesu. Preklopite folijom i dobro utisnite rukama. Ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider da se stegne. Izvadite iz kalupa, isecite parčiće i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading