TIPIČNA AMERIČKA POSLASTICA NA SRPSKI NAČIN Aromatični mafini su najukusniji sa suvim voćem
Pripremite ih na malo drugačiji način.

Aromatični mafini
Možda vas zanima:
ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE Prekrasan desert koji se topi u ustima!
Sufle mafin je uvek dobar izbor.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!

ZAIGRAJTE SE SA MALIŠANIMA Slatki mali mafini oduševiće najmlađe
U susret Vaskrsu...

NEŽNI DESERT ZA SVAKI DAN Dovoljna je dobra volja i kolač sigurno uspeva
Testo i nije mnogo slatko.
Sastojci:
2 jajeta
25o ml soka od pomorandže
80 g smeđeg šećera
80 g ulja
400 g rendane šargarepe
150 g kandiranih brusnica
rendana kora od jedne pomorandže
250 g pšeničnog brašna
250 g ovsenih pahuljica
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
U činiji umutite jaja s prstohvatom soli, pa sipajte sok od pomorandže, šećer i ulje. Mešajte dok ne dobijete žitku smesu. Dodajte rendanu šargarepu, seckane brusnice i pomorandžinu koru i promešajte. Potom umešajte braš no, prašak za pecivo i ovsene pahuljice, dobro izmešajte i sipajte u podmazane kalupove za mafi ne. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 190 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)