SLATKI MALI ZALOGAJI Nećete znati jel lepši ukus ili miris koji se širi kuhinjom kada ih budete spremali
Neodoljivi mafini sa pomorandžom.
Mafini s pomorandžom
Sastojci:
3 jajeta
sok od 2 pomorandže
200 g brašna
150 g šećera
200 ml kisele pavlake
100 g putera
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutite mikserom šećer i jaja. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, rastopljeni maslac i kiselu pavlaku. Kada se masa sjedini, sipajte je u kalupe. Mafine pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na
180 stepeni. Vruće mafi ne izbockajte čačkalicom i dobro nalijte sokom pomorandže.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
ČAŠA PUNA VITAMINA C Domaći sirup od pomorandže će vas odmah razbuditi!
Zdrav i ukusan napitak.
SLATKIŠ ZA SAMO 20 MINUTA Neodoljive pomorandža kocke po receptu Biserke Radovanović
Smesu bi trebalo kuvati najviše 10 do 15 minuta na što nižoj temperaturi.
ZAIGRAJTE SE SA MALIŠANIMA Slatki mali mafini oduševiće najmlađe
U susret Vaskrsu...
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
TORTA BRZI GONZALES Čokoladna rapsodija ukusa koja se topi u ustima, a treba vam samo 2 sastojka
Fenomenalna poslastica koja uspeva i potpunim početnicima, a ukusa kao da ste je pravili satima.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
Komentari (0)