BEZ TRUNKE BRAŠNA! Preliven čokoladni kolač sa orasima i lešnicima

Trpeza/ V.V.

16:30

Slatki kutak 0

Kolač možete da pečete u plehu i sečete na kocke, ako nemate kalup za kuglof.

BEZ TRUNKE BRAŠNA! Preliven čokoladni kolač sa orasima i lešnicima
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

100 g čokolade za kuvanje

150 g prepečenih mlevenih oraha

150 g prepečenih mlevenih lešnika

150 g šećera

150 g margarina

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Za ganaš:

100 g čokolade za kuvanje

50 ml slatke pavlake

Priprema:

Čokoladu istopite na pari i ostavite da se ohladi. Margarin umutite penasto, dodajte oba šećera i mutite dok se šećer ne istopi. Dodajte jedno po jedno jaje, ohlađenu čokoladu i izmešajte. Pomešajte mlevene orahe i lešnike s praškom za pecivo i dodajte u smesu. Izmešajte kašikom. Podmažite kalup za kuglof uljem i brašnom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Posle pola sata prekrijte kolač alu folijom. Čačkalicom probajte da li je  pečen. Ostavite da se prohladi u kalupu, pa ga izvadite. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja (ali ne sme da provri), sklonite sa šporeta i ubacite izlomljenu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Prelijte kuglof i ukrasite čokoladnim mrvicama ili seckanim bademima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading