BEZ TRUNKE BRAŠNA! Preliven čokoladni kolač sa orasima i lešnicima

Trpeza/ V.V.

16:30

Slatki kutak 0

Kolač možete da pečete u plehu i sečete na kocke, ako nemate kalup za kuglof.

BEZ TRUNKE BRAŠNA! Preliven čokoladni kolač sa orasima i lešnicima
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

100 g čokolade za kuvanje

150 g prepečenih mlevenih oraha

150 g prepečenih mlevenih lešnika

150 g šećera

150 g margarina

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Za ganaš:

100 g čokolade za kuvanje

50 ml slatke pavlake

Priprema:

Čokoladu istopite na pari i ostavite da se ohladi. Margarin umutite penasto, dodajte oba šećera i mutite dok se šećer ne istopi. Dodajte jedno po jedno jaje, ohlađenu čokoladu i izmešajte. Pomešajte mlevene orahe i lešnike s praškom za pecivo i dodajte u smesu. Izmešajte kašikom. Podmažite kalup za kuglof uljem i brašnom i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko jedan sat. Posle pola sata prekrijte kolač alu folijom. Čačkalicom probajte da li je  pečen. Ostavite da se prohladi u kalupu, pa ga izvadite. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja (ali ne sme da provri), sklonite sa šporeta i ubacite izlomljenu čokoladu. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Prelijte kuglof i ukrasite čokoladnim mrvicama ili seckanim bademima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading