ČOKOLADNI MEDALJONI Kolačići sa suvim voćem, spremni za 10 minuta!
Krckavi, slatki i brzo se prave - ima li bolje?
Čokoladni medaljoni
Sastojci:
300 g čokolade za kuvanje
100 g badema, lešnika ili oraha
50 g suvog grožđa
50 g suvih brusnica
Priprema:
Istopite čokoladu na tihoj vatri i kašičicom stavljajte po malo na plehu obloženom papirom za pečenje. Dok se prave krugovi i čokolada malo stegne, naseckajte badem. Na svaki medaljon stavite odozgo malo badema i suvog voća. Ostavite da se stegnu.
Možda vas zanima:
TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!
Mekani biskvit natopljen slatkim prelivom čini ovaj kolač jednim od najsočnijih na svetu!
NEODOLJIV KOLAČ Mekane kocke od čokolade i kokosa su prosto savršene
Kada služite ovaj kolač, na tanjir stavite kocku i pored nje kuglu sladoleda od vanile.
SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima
Kolač koji se jednostavno sprema, a svima se dopada.
BEZ TRUNKE BRAŠNA! Preliven čokoladni kolač sa orasima i lešnicima
Kolač možete da pečete u plehu i sečete na kocke, ako nemate kalup za kuglof.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)