KOLAČ OD KESTEN PIREA I ČOKOLADE Mekani biskvit, pravi slatkiš uz kaficu!
Jednostavan kolač prelepog ukusa.
Sastojci:
250 g kesten pirea
200 g čokolade za kuvanje
100 g brašna
100 g šećera
100 g putera
2 jaja
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na tihoj vatri zajedno istopite puter i čokoladu i sjedinite sa kesten pireom. Tu smesu dodajte u smesu od jaja i brašna. Sjedinite i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen u sredini. Po želji, hladan kolač pospite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
POSNI EMBARGO KOLAČ Sastojke već imate, a savršen za iznenadne goste
Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom.
ALKATRAZ KOCKE SE TOPE U USTIMA Polovina se smaže dok su još u plehu
Priprema je laka, a ukus božanstven.
DOMINO KOCKE SE TOPE U USTIMA Gotove za pola sata, a zbog izgleda će ih deca obožavati
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)