KOLAČ OD KESTEN PIREA I ČOKOLADE Mekani biskvit, pravi slatkiš uz kaficu!
Jednostavan kolač prelepog ukusa.
Sastojci:
250 g kesten pirea
200 g čokolade za kuvanje
100 g brašna
100 g šećera
100 g putera
2 jaja
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na tihoj vatri zajedno istopite puter i čokoladu i sjedinite sa kesten pireom. Tu smesu dodajte u smesu od jaja i brašna. Sjedinite i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen u sredini. Po želji, hladan kolač pospite šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
SLATKI GREH Rum kocke, aromatične, sočne, prosto neodoljive!
Ukoliko kolač jedu i deca, umesto ruma, stavite sirup od pomorandže.
TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!
Mekani biskvit natopljen slatkim prelivom čini ovaj kolač jednim od najsočnijih na svetu!
NEODOLJIV KOLAČ Mekane kocke od čokolade i kokosa su prosto savršene
Kada služite ovaj kolač, na tanjir stavite kocku i pored nje kuglu sladoleda od vanile.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)