KOLAČ OD KESTEN PIREA I ČOKOLADE Mekani biskvit, pravi slatkiš uz kaficu!

Trpeza/ V.V.

09:30

Slatki kutak 0

Jednostavan kolač prelepog ukusa.

KOLAČ OD KESTEN PIREA I ČOKOLADE Mekani biskvit, pravi slatkiš uz kaficu!
Shutterstock

Sastojci:

 

250 g kesten pirea

200 g čokolade za kuvanje

100 g brašna

100 g šećera

100 g putera

2 jaja

1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na tihoj vatri zajedno istopite puter i čokoladu i sjedinite sa kesten pireom. Tu smesu dodajte u smesu od jaja i brašna. Sjedinite i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen u sredini. Po želji, hladan kolač pospite  šećerom u prahu ili rendanom čokoladom.

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading