TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!

Trpeza/ V.V.

15:30

Slatki kutak 0

Mekani biskvit natopljen slatkim prelivom čini ovaj kolač jednim od najsočnijih na svetu!

TURSKI MOKRI KOLAČ Toliko je sočan i čokoladan, nećete moći da prestanete da jedete!
Shutterstock

Sastojci:

Biskvit:

5 jaja

2 čaše brašna

1 čaša (od 200 ml) šećera

1 čaša mleka

1 čaša ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

3 pune kašike kakaoa

Preliv:

1 čaša šećera

1/2 čaše ulja

3,5 čaše mleka

6 kašika kakaoa

Priprema:

Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.

Preliv: pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.

Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading