TETKA JOVANKIN KOLAČ Fantastičan kremasti slatkiš, svi traže dodatak!

Trpeza/ V.V.

20:30

Slatki kutak 0

Ovaj kolač je veliki i odlično je posluženje kada okupljate prijatelje.

TETKA JOVANKIN KOLAČ Fantastičan kremasti slatkiš, svi traže dodatak!
Shutterstock

Kora:

5 jaja

150 g šećera

8 kašika hladne vode

100 g mlevenih oraha

200 g brašna

1 prašak za pecivo

5 kašika kakaoa

Za fil:

250 g krem sira

200 ml slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

200 ml vode

2 kašike šećera

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

100 ml slatke pavlake

Priprema:

Kore: Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte jednu po jednu kašiku hladne vode uz mućenje. Zatim dodajte žumanca. Sjedinite i umešajte brašno, orahe, kakao i prašak za pecivo. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađenu koru presecite na dva dela ili pecite dve manje kore.

Fil: Umutite krem sir sa šećerom i dodajte vanilu. Posebno umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od sira.

Preliv: stavite šećer da se istopi i kad dobije svetlobraon boju sipajte vodu i sjedinite. Isprskajte kore. Nafilujte koru, stavite drugu i kolač nafilujte okolo. Odozgo stavite glazuru od istopljene čokolade sa slatkom pavlakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading