STARINSKA POSLASTICA Kolač od oraha preliven šećernim sirupom, brz i prelep
Jednostavno se pravi, a ima bogat ukus.
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
200 g prezli
200 g oraha
1 prašak za pecivo
Preliv:
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
1 vanilin šećer
2 kesice šlaga
1 šaka oraha za dekoraciju
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti. Dodati prezle, prašak za pecivo i orahe i mešati dok se ne sjedine. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30 minuta. Šećer i vanilin šećer sipati u vodu i staviti da provri. Od tog trenutka na tihoj vatri kuvati još 10 minuta. Hladnu koru preliti vrućim sirupom. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice. Premazati tortu i posuti seckanim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVE PO DVA KOLAČ Biskvitni slatkiš koji je jednostavan za pripremu, a preukusan
Kolač je izdašan, pa ćete imati i za sutra - za slatku užinu ili poslasticu.
U POSLEDNJEM TRENUTKU Mekani kolač sa ratlukom koji se brzo pravi
Ako nemate vremena da stojite pored šporeta satima, ovaj kolač je idealan za vas.
UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)