STARINSKA POSLASTICA Kolač od oraha preliven šećernim sirupom, brz i prelep

Trpeza/ V.V.

11:30

Slatki kutak 0

Jednostavno se pravi, a ima bogat ukus.

STARINSKA POSLASTICA Kolač od oraha preliven šećernim sirupom, brz i prelep
Shutterstock

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

200 g prezli

200 g oraha

1 prašak za pecivo

Preliv:

4 šoljice šećera

5 šoljica vode

1 vanilin šećer

2 kesice šlaga

1 šaka oraha za dekoraciju

Priprema:

Jaja i šećer penasto umutiti. Dodati prezle, prašak za pecivo i orahe i mešati dok se ne sjedine. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30 minuta. Šećer i vanilin šećer sipati u vodu i staviti da provri. Od tog trenutka na tihoj vatri kuvati još 10 minuta. Hladnu koru preliti vrućim sirupom. Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice. Premazati tortu i posuti seckanim orasima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading