STARINSKI SLATKIŠ Slatki kolač od sira sa suvim grožđem, lako i brzo se pravi
Mekani kolač koji lepo ide uz kafu ili čaj.
Sastojci:
Za testo:
3 jaja
2 čaše (od 250 ml) brašna
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 čaša kisele pavlake (180 ml)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
Za fil:
500 g svežeg sitnog sira
150 g suvog grožđa
2 jaja
1 čaša kisele pavlake
6 kašika griza
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
rendana kora od 1 limuna
1 kašika ruma
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ostale sastojke za testo i sjediniti mikserom. Suvo grožđe potopiti u rum 10 minuta pa ocediti. Za fil, sjediniti u činiji sve sastojke mikserom u ujednačenu smesu. U pleh staviti papir za pečenje, sipati 2/3 smese. Preko naneti fil i sipati ostatak smese. Izravnati i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok pita ne porumeni. Pred kraj proveriti čačkalicom da li je unutra pečena. Ako je suva, gotova je. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVE PO DVA KOLAČ Biskvitni slatkiš koji je jednostavan za pripremu, a preukusan
Kolač je izdašan, pa ćete imati i za sutra - za slatku užinu ili poslasticu.
U POSLEDNJEM TRENUTKU Mekani kolač sa ratlukom koji se brzo pravi
Ako nemate vremena da stojite pored šporeta satima, ovaj kolač je idealan za vas.
UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Može da stoji nekoliko dana.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)