UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav

Trpeza/ V.V.

14:00

Slatki kutak 0

Može da stoji nekoliko dana.

UŽINA U KOJOJ SVI UŽIVAJU Biskvitni kolač sa jabukama, mekan i mirišljav
Shutterstock

Sastojci:

250 g brašna

3 jaja

3 jabuke

½ putera (125 g)

100 g belog šećera

150 ml mleka

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kockice. Umutite omekšali puter sa šećerom i vanilin šećerom u penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom. Sipajte mleko, pa dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Izmešajte varjačom. Sipajte pola smese u podmazan kalup za hleb ili pleh, rasporedite jabuke, pa sipajte ostatak smese. Možete da ostavite malo jabuka i da ih odozgo stavite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotov ohlađen hleb po želji pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading