IZMEŠAŠ, NAMAŽEŠ I GOTOVO! Oblanda sa tri različita fila, ne zna se koji je lepši!
Trobojna oblanda je kolač koji lepo izgleda kada se iseče, a ukus se svima dopada.

Sastojci:
4 manje oblande
1. fil:
200 g suvih smokava
100 g suvog grožđa
Sok od 1 pomorandže
50 g šećera u prahu
2 fil:
200 g mlevenih oraha
100 ml vrućeg mleka
100 g šećera u prahu
1 kašika ruma
3. fil:
4 žumanaca
100 g šećera u prahu
Sok od 1/2 limuna
150 g margarina
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
1. fil: smokve sitno iseckajte, dodajte suvo grožđe, sok od pomorandže i šećer i dobro sjedinite.
2. fil: pomešajte vruće mleko sa orasima, šećerom i rumom.
3. fil: žumanca kuvajte sa šećerom na pari dok ne dobijete gustu smesu, kad se ohladi dodajte sok od limuna i margarin i umutite mikserom.
Ređanje: Oblanda (filovati stranu sa malim kockama), 1. fil, oblanda, 2. fil, oblanda, 3. fil, oblanda.
Glazura: istopiti čokoladu sa uljem i preliti oblandu kada se stegne.
Kada se oblanda i glazura stegnu iseći na štangle.
Možda vas zanima:

GOTOVE OBLANDE ZA 7 MINUTA Napravite ih za vreme reklama i sladite se dva dana!
Jednostavan i najbrži recept za oblande sa čokoladom.

KOLAČ ZA 30 MINUTA Dekorativan i preukusan slatkiš od keksa i čokolade
Red keksa, red pudinga i gotov ukusan kolač.
TOPLJENIK KOLAČ Starinski slatkiš sa orasima, pliva u sirupu!
Priprema je jednostavna, a ukus odličan.

POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.

CRNI KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Sve se pomeša i peče, lakše od ovoga ne može
Mekan i sočan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)