IZMEŠAŠ, NAMAŽEŠ I GOTOVO! Oblanda sa tri različita fila, ne zna se koji je lepši!

Trpeza/ V.V.

20:33

Slatki kutak 0

Trobojna oblanda je kolač koji lepo izgleda kada se iseče, a ukus se svima dopada.

IZMEŠAŠ, NAMAŽEŠ I GOTOVO! Oblanda sa tri različita fila, ne zna se koji je lepši!
Foto: Fejsbuk/Printscreen

Sastojci:

4 manje oblande

1. fil:

200 g suvih smokava

100 g suvog grožđa

Sok od 1 pomorandže

50 g šećera u prahu

2 fil:

200 g mlevenih oraha

100 ml vrućeg mleka

100 g šećera u prahu

1 kašika ruma

3. fil:

4 žumanaca

100 g šećera u prahu

Sok od 1/2 limuna

150 g margarina

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Priprema:

1. fil: smokve sitno iseckajte, dodajte suvo grožđe, sok od pomorandže i šećer i dobro sjedinite.

2. fil: pomešajte vruće mleko sa orasima, šećerom i rumom.

3. fil: žumanca kuvajte sa šećerom na pari dok ne dobijete gustu smesu, kad se ohladi dodajte sok od limuna i margarin i umutite mikserom.

Ređanje: Oblanda (filovati stranu sa malim kockama), 1. fil, oblanda, 2. fil, oblanda, 3. fil, oblanda.

Glazura: istopiti čokoladu sa uljem i preliti oblandu kada se stegne.

Kada se oblanda i glazura stegnu iseći na štangle.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading