Domaći puding od čokolade koji će klinci obožavati a stariji će ostati bez teksta
Umesto onog u prahu možete pripremiti ukusan domaći puding koji će sigurno biti pun pogodak.
Domaći puding od čokolade
Sastojci:
400 ml čokoladnog mleka
70 g bele čokolade
2 ravne kašike gustine
1 kašičica želatina
1 prstohvat vanile
1 kašičica mlevenih pistaća za posipanje M
Priprema:
Pomešajte čokoladno mleko, belu čokoladu, gustin, želatin. Sve kuvajte oko 5 minuta na laganoj vatri. Vrući puding sipajte u kalupe i ostavite da se ohladi u frižideru. Ohlađen puding izvadite iz kalupa, pospire mlevenim pistaćima (lešnicima ili bademima) i poslužiei.
Druga opcija je da sipate puding u dekorativnestaklene čaše i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte seckano voće po želji, pospite mlevenim pistaćima i poslužite. Kombinacije su razne, samo pustite mašti na volju i ukusu najmlađih ukućana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Prolećna rapsodija: Puding od prosa s malinama će da vam obezbedi neophodnu dozu optimizma
Ovaj sjajan desert u čaši je em veganski, em bez glutena - rečju savršenstvo za nepce-
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
FANTASTIČNA POSLASTICA Recept za domaći puding koji je lepši od kupovnog
Napravite sami puding, lako je i brzo, a bolji je od onog iz kesice.
SVI VOLIMO ČOKOLADNI PUDING Pripremite ga MALO drugačije i oduševite sve ukućane
Sirov je najzdraviji.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)