Prolećna rapsodija: Puding od prosa s malinama će da vam obezbedi neophodnu dozu optimizma
Ovaj sjajan desert u čaši je em veganski, em bez glutena - rečju savršenstvo za nepce-
Puding od prosa s malinama
Sastojci (za 2 osobe):
100 g prosa
100 g malina
6 kašika eritrita
1 prstohvat soli
80-100 ml bademovog mleka
Priprema:
Proso dobro isperite i skuvajte je u trostrukoj količini vode. Kuvajte 10-15 minuta, pa sklonite s ringle, poklopite i ostavite da odstoji još 5-10 minuta. Dok vam se proso kuva, prokuvajte 100 g smrznutih malina s tri kašike eritritola i 50 ml vode. Kuvajte desetak minuta dok veći deo vode ne ispari, pa procedite kroz sito da odvojite tečnost. Prebacite proso u blender, dodajte preostale 3 kašike eritritola i mutite dok ne dobijete finu, glatku smesu. Ako je smesa previše gusta, razblažite je s malo mleka. Na kraju dodajte sirup od malina i ponovo dobro umutite. Sipajte puding u čaše i ostavite da se ohladi i odstoji sat-dva.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)