GOTOVA ZA 30 MINUTA Savršena rozen torta sa makom i čokoladom
Probajte još jednu verziju torte sa rozen korama.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
400 g maka
200 ml vrućeg mleka
200 g putera
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
80 g mlečne čokolade
100 g mlevenog plazma keksa
Za glazuru:
100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)
2 kašike ulja
1 kašika putera
Priprema:
U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i puter istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Svaku kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško (recimo, enciklopediju) i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i preliti kolač. Kad se kolač potpuno stegne, iseći na štangle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
SAMO SMUTIŠ I SIPAŠ Kikiriki bajadera je fantastična, a spremna za 15 minuta!
Kada vam se prijede nešto slatko, ovo je odličan izbor.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ Od keksa i pudinga, ne peče se, a ukus savršen
Kolač je odličan kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
POSNA MARKIZA TORTA Nepečena očaravajuća poslastica koja budi sva čula
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
Komentari (0)