GOTOVA ZA 30 MINUTA Savršena rozen torta sa makom i čokoladom

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Probajte još jednu verziju torte sa rozen korama.

posna rozen torta sa makom
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu

400 g maka

200 ml vrućeg mleka

200 g putera

2 kesice vanilin šećera

prstohvat soli

80 g mlečne čokolade

100 g mlevenog plazma keksa

Za glazuru:

100 g bele čokolade za kuvanje (ili crne)

2 kašike ulja

1 kašika putera

Priprema:

U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i puter istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Svaku kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško (recimo, enciklopediju) i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i preliti kolač. Kad se kolač potpuno stegne, iseći na štangle.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading