ROZEN TORTA SA MAKOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepečena poslastica koja se smaže za tren oka
Neodoljiva poslastica idealna za obiične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 pakovanje posnih kora
- 500 g maka
- 500 g šećera
- 300 g vode
- 1 margarin
- 1 limun
- 200 g prah šećera
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike vrele vode
- nekoliko kapi ulja
Priprema
U jednu šerpu sipajte šećer i vodu da provre, onda lagano poparite mak i dodajte margarin. Pomešajte ceđeni limun sa vodom, pa time premažite kore za tortu. Onda filujte makom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa vrelom vodom i uljem, pa time premažite poslednju koru torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
BAKA MILKA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA ROZEN TORTU Ukusa da ti pamet stane
Savršena za slavsku trpezu.
ROZEN TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Obavezna na svakoj slavskoj trpezi, a nema ko je ne voli
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, smaže se čim se postavi
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)