ROZEN TORTA SA MAKOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepečena poslastica koja se smaže za tren oka

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica idealna za obiične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i slavsku trpezu.

posna rozen torta sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje posnih kora
  • 500 g maka 
  • 500 g šećera 
  • 300 g vode 
  • 1 margarin 
  • 1 limun
  • 200 g prah šećera 
  • 3 kašike vrele vode 
  • 3 kašike vrele vode 
  • nekoliko kapi ulja 

Priprema

U jednu šerpu sipajte šećer i vodu da provre, onda lagano poparite mak i dodajte margarin. Pomešajte ceđeni limun sa vodom, pa time premažite kore za tortu. Onda filujte makom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa vrelom vodom i uljem, pa time premažite poslednju koru torte. Bon appetit!

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading