SLATKO ZADOVOLJSTVO Predivan kolač sa filom od vanile i kivijem
Poslastica koja osvežava.
Sastojci:
Za koru:
1 čaša (od jogurta) soka od pomorandže
2 čaše brašna
1 čaša šećera
½ kašičice sode bikarbone
3 kašike džema od kajsije
2 kašike ulja
Za fil:
500 g kivija
2 margarina
4 pudinga od vanile
400 g šećera
1 l soka od pomorandže
2 kesice želatina
Priprema:
Sve sastojke za koru pomešajte sipajte u podmazan pleh. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotovu koru prelijte sokom. Fil: Margarin i šećer umutite penasto. Puding skuvajte sa sokom od pomorandže i ostavite da se ohladi. Pomešajte s umućenim margarinom, sjedinite mikserom. Želatin pripremite po uputstvu s kesice, svaki posebno. Želatin obojte bojom za kolače ako želite da bude zelen. Na koru namažite pola fila, poređajte kivi iseckan na kolutove i prelijte želatinom. Namažite drugi deo fila, poređajte iseckan kivi i opet prelijte želatinom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)