SLATKO ZADOVOLJSTVO Predivan kolač sa filom od vanile i kivijem
Poslastica koja osvežava.
Sastojci:
Za koru:
1 čaša (od jogurta) soka od pomorandže
2 čaše brašna
1 čaša šećera
½ kašičice sode bikarbone
3 kašike džema od kajsije
2 kašike ulja
Za fil:
500 g kivija
2 margarina
4 pudinga od vanile
400 g šećera
1 l soka od pomorandže
2 kesice želatina
Priprema:
Sve sastojke za koru pomešajte sipajte u podmazan pleh. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotovu koru prelijte sokom. Fil: Margarin i šećer umutite penasto. Puding skuvajte sa sokom od pomorandže i ostavite da se ohladi. Pomešajte s umućenim margarinom, sjedinite mikserom. Želatin pripremite po uputstvu s kesice, svaki posebno. Želatin obojte bojom za kolače ako želite da bude zelen. Na koru namažite pola fila, poređajte kivi iseckan na kolutove i prelijte želatinom. Namažite drugi deo fila, poređajte iseckan kivi i opet prelijte želatinom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)