Prave se za Božić, ali mogu i za Uskrs PRAZNIČNI LINCER KEKSIĆI užitak su za sva čula

alo.rs/I. V.

15:00

Slatki kutak 0

Tradicionalni originalni recept sadrži bademe ili lešnike u testu a keksići se spajaju džemom od jagoda. Ovog puta napravite uh u obliku zeka i jaja i dobićete pravi uskršnji slatkiš.

Prave se za Božić, ali mogu i za Uskrs PRAZNIČNI LINCER KEKSIĆI užitak su za sva čula
Shutterstock

 

Lincer keksići

Sastojci:

400 g brašna

200 g omekšalog putera

100 g šećera u prahu

1 jaje

1 vanilin šećer

1 prstohvat praška za pecivo

200 g džema od jagoda

Priprema:

Prvo pomešajte sve suve sastojke - brašno , šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. U to dodajte omekšali puter i prstima sitnite da dobijete mrvičastu smesu. Ubacite jaje i mešajte 5 minuta da postane homogena smesa. Umotajte testo u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni i pleh obložite pek-papirom. Razvaljajte testo na pola cm debljine i isecite ga kalupom za kolače u obliku jajeta ili zeke. Ređajte kekse u posudu za pečenje, a manjim okruglim sekačem izrežite rupu u svakom drugom biskvitu. Pecite 10 minuta. Ne smeju da potamne, samo da postanu blago zlatni na ivicama. Ostavite ih da se ohlade na plehu, pa ih prebacite na rešetku. Na dno biskvita stavite kašičicu džema i pokrijte gornjim delom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading