Prave se za Božić, ali mogu i za Uskrs PRAZNIČNI LINCER KEKSIĆI užitak su za sva čula
Tradicionalni originalni recept sadrži bademe ili lešnike u testu a keksići se spajaju džemom od jagoda. Ovog puta napravite uh u obliku zeka i jaja i dobićete pravi uskršnji slatkiš.
Lincer keksići
Sastojci:
400 g brašna
200 g omekšalog putera
100 g šećera u prahu
1 jaje
1 vanilin šećer
1 prstohvat praška za pecivo
200 g džema od jagoda
Priprema:
Prvo pomešajte sve suve sastojke - brašno , šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. U to dodajte omekšali puter i prstima sitnite da dobijete mrvičastu smesu. Ubacite jaje i mešajte 5 minuta da postane homogena smesa. Umotajte testo u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni i pleh obložite pek-papirom. Razvaljajte testo na pola cm debljine i isecite ga kalupom za kolače u obliku jajeta ili zeke. Ređajte kekse u posudu za pečenje, a manjim okruglim sekačem izrežite rupu u svakom drugom biskvitu. Pecite 10 minuta. Ne smeju da potamne, samo da postanu blago zlatni na ivicama. Ostavite ih da se ohlade na plehu, pa ih prebacite na rešetku. Na dno biskvita stavite kašičicu džema i pokrijte gornjim delom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)