Prave se za Božić, ali mogu i za Uskrs PRAZNIČNI LINCER KEKSIĆI užitak su za sva čula
Tradicionalni originalni recept sadrži bademe ili lešnike u testu a keksići se spajaju džemom od jagoda. Ovog puta napravite uh u obliku zeka i jaja i dobićete pravi uskršnji slatkiš.
Lincer keksići
Sastojci:
400 g brašna
200 g omekšalog putera
100 g šećera u prahu
1 jaje
1 vanilin šećer
1 prstohvat praška za pecivo
200 g džema od jagoda
Priprema:
Prvo pomešajte sve suve sastojke - brašno , šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. U to dodajte omekšali puter i prstima sitnite da dobijete mrvičastu smesu. Ubacite jaje i mešajte 5 minuta da postane homogena smesa. Umotajte testo u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni i pleh obložite pek-papirom. Razvaljajte testo na pola cm debljine i isecite ga kalupom za kolače u obliku jajeta ili zeke. Ređajte kekse u posudu za pečenje, a manjim okruglim sekačem izrežite rupu u svakom drugom biskvitu. Pecite 10 minuta. Ne smeju da potamne, samo da postanu blago zlatni na ivicama. Ostavite ih da se ohlade na plehu, pa ih prebacite na rešetku. Na dno biskvita stavite kašičicu džema i pokrijte gornjim delom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)