Prave se za Božić, ali mogu i za Uskrs PRAZNIČNI LINCER KEKSIĆI užitak su za sva čula
Tradicionalni originalni recept sadrži bademe ili lešnike u testu a keksići se spajaju džemom od jagoda. Ovog puta napravite uh u obliku zeka i jaja i dobićete pravi uskršnji slatkiš.
Lincer keksići
Sastojci:
400 g brašna
200 g omekšalog putera
100 g šećera u prahu
1 jaje
1 vanilin šećer
1 prstohvat praška za pecivo
200 g džema od jagoda
Priprema:
Prvo pomešajte sve suve sastojke - brašno , šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. U to dodajte omekšali puter i prstima sitnite da dobijete mrvičastu smesu. Ubacite jaje i mešajte 5 minuta da postane homogena smesa. Umotajte testo u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni i pleh obložite pek-papirom. Razvaljajte testo na pola cm debljine i isecite ga kalupom za kolače u obliku jajeta ili zeke. Ređajte kekse u posudu za pečenje, a manjim okruglim sekačem izrežite rupu u svakom drugom biskvitu. Pecite 10 minuta. Ne smeju da potamne, samo da postanu blago zlatni na ivicama. Ostavite ih da se ohlade na plehu, pa ih prebacite na rešetku. Na dno biskvita stavite kašičicu džema i pokrijte gornjim delom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)