Sočni i mirisni USKRŠNJI KUGLOF preliven je belom čokoladom i ukrašen slatkim mini-jajima
Ovaj kolač je toliko dekorativan a jednostavan za pravljenje.
Svečani kuglof
Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ulja
200 ml mleka
1/2 limuna
300 g griza
80 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
250 g smrznutih malina
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
Priprema:
Belanca malo posolite i umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom i malo ulja, pa dodajte ostatak ulja i mleko. Ubacite rendanu limunovu koru, griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Pomešajte maline sa 1/2 kašike brašna i umešajte ih u smesu. Smesu ulijte u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Kolač pecite 35-40 minuta na 180 stepeni. Koristite čačkalicu da proverite da li je pečen. Kad se ohladi, ukrasite ga čokoladnom glazurom. Mlečnu čokoladu otopite na pari i prelijte preko kuglofa da se lepo rasporedi. Čuvajte kuglof u frižideru da se čokolada stegne, a belu čokoladu otopite na pari. Na isti način kuglof prelijte otopljenom belom čokoladom. Kuglof ukrasite čokoladnim uskršnjim jajima i ponovo ostavite nakratko u frižideru da se glazura stegne.
Recept za čokoladna uskršnja jaja možete naći OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)