Sočni i mirisni USKRŠNJI KUGLOF preliven je belom čokoladom i ukrašen slatkim mini-jajima
Ovaj kolač je toliko dekorativan a jednostavan za pravljenje.
Svečani kuglof
Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ulja
200 ml mleka
1/2 limuna
300 g griza
80 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
250 g smrznutih malina
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
Priprema:
Belanca malo posolite i umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom i malo ulja, pa dodajte ostatak ulja i mleko. Ubacite rendanu limunovu koru, griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Pomešajte maline sa 1/2 kašike brašna i umešajte ih u smesu. Smesu ulijte u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Kolač pecite 35-40 minuta na 180 stepeni. Koristite čačkalicu da proverite da li je pečen. Kad se ohladi, ukrasite ga čokoladnom glazurom. Mlečnu čokoladu otopite na pari i prelijte preko kuglofa da se lepo rasporedi. Čuvajte kuglof u frižideru da se čokolada stegne, a belu čokoladu otopite na pari. Na isti način kuglof prelijte otopljenom belom čokoladom. Kuglof ukrasite čokoladnim uskršnjim jajima i ponovo ostavite nakratko u frižideru da se glazura stegne.
Recept za čokoladna uskršnja jaja možete naći OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)