Sočni i mirisni USKRŠNJI KUGLOF preliven je belom čokoladom i ukrašen slatkim mini-jajima

alo.rs/I. V.

20:33

Slatki kutak 0

Ovaj kolač je toliko dekorativan a jednostavan za pravljenje.

Sočni i mirisni USKRŠNJI KUGLOF preliven je belom čokoladom i ukrašen slatkim mini-jajima
Shutterstock

 

Svečani kuglof

Sastojci:

2 jaja

200 g šećera

2 vanilin šećera

200 ml ulja

200 ml mleka

1/2 limuna

300 g griza

80 g glatkog brašna

1/2 praška za pecivo

250 g smrznutih malina

Za glazuru:

100 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

Priprema:

Belanca malo posolite i umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom i malo ulja, pa dodajte ostatak ulja i mleko. Ubacite rendanu limunovu koru, griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Pomešajte maline sa 1/2 kašike brašna i umešajte ih u smesu. Smesu ulijte u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Kolač pecite 35-40 minuta na 180 stepeni. Koristite čačkalicu da proverite da li je pečen. Kad se ohladi, ukrasite ga čokoladnom glazurom. Mlečnu čokoladu otopite na pari i prelijte preko kuglofa da se lepo rasporedi. Čuvajte kuglof u frižideru da se čokolada stegne, a belu čokoladu otopite na pari. Na isti način kuglof prelijte otopljenom belom čokoladom. Kuglof ukrasite čokoladnim uskršnjim jajima i ponovo ostavite nakratko u frižideru da se glazura stegne.

Recept za čokoladna uskršnja jaja možete naći OVDE.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading