Sočni i mirisni USKRŠNJI KUGLOF preliven je belom čokoladom i ukrašen slatkim mini-jajima
Ovaj kolač je toliko dekorativan a jednostavan za pravljenje.
Svečani kuglof
Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 ml ulja
200 ml mleka
1/2 limuna
300 g griza
80 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
250 g smrznutih malina
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
Priprema:
Belanca malo posolite i umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom i malo ulja, pa dodajte ostatak ulja i mleko. Ubacite rendanu limunovu koru, griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Pomešajte maline sa 1/2 kašike brašna i umešajte ih u smesu. Smesu ulijte u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Kolač pecite 35-40 minuta na 180 stepeni. Koristite čačkalicu da proverite da li je pečen. Kad se ohladi, ukrasite ga čokoladnom glazurom. Mlečnu čokoladu otopite na pari i prelijte preko kuglofa da se lepo rasporedi. Čuvajte kuglof u frižideru da se čokolada stegne, a belu čokoladu otopite na pari. Na isti način kuglof prelijte otopljenom belom čokoladom. Kuglof ukrasite čokoladnim uskršnjim jajima i ponovo ostavite nakratko u frižideru da se glazura stegne.
Recept za čokoladna uskršnja jaja možete naći OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)