Iskoristite kuvana jaja od Uskrsa za ovaj KUGLOF OD MESA U KAPUTIĆU OD HRSKAVE SLANINICE
Iskoristite kalup za kuglof da napravite fantastičnu slanu tortu od mlevenog mesa, punjenu jajima a obloženu hrskavom slaninicom.

Kuglof od mesa
Sastojci:
700 g mlevenog mesa
5 kuvanih jaja
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kriške starog hleba
2 dl mleka
1 kašika senfa
1 kašičica paprike u prahu
2 kašike prezli
10 kriški pančete
Priprema:
Sredinu hleba natopite u mleku. Dodajte mleveno meso, izgnječeni beli luk, seckani crni luk propržen na ulju, crvenu papriku, jaje, so i bibe,r pa dobro izmešajte. Kalup za kuglof obložite kriškama pančete tako da višak prebacite preko ivice. Stavite pola smese u kalup. Očistite tvrdo kuvana jaja od ljuske i stavite ih na smesu. Prelijte ih drugom polovinom mešavine mlevenog mesa i prekrijte pančetom, premažite uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Pokrijte folijom. Posle 35 minuta skinite foliju, premažite veknu senfom i pospite s malo prezli, pa vratite u rernu da se lepo zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVE KIFLICE SA RATLUKOM Slatkiš iz bakine kuhinju koji budi nostalgiju
Mirisne i sočne, nema ko vam neće tražiti recept.

NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.

SLASNE ROLNICE SA KAČKAVALJEM Prava eksplozija ukusa u svakom zalogaju, super za doručak ili večeru
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

SLANA ROZENKA Predjelo bez kojeg slava ne prolazi, a svi gosti ga vole
Slasno predjelo osvaja od prvog zalogaja.

ZOJA TORTA Poslastičarsko čudo zavolećete od prvog zalogaja, za prave ljubitelje čokolade
Čokoladna i raskošna poslastica raspametiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)