Iskoristite kuvana jaja od Uskrsa za ovaj KUGLOF OD MESA U KAPUTIĆU OD HRSKAVE SLANINICE
Iskoristite kalup za kuglof da napravite fantastičnu slanu tortu od mlevenog mesa, punjenu jajima a obloženu hrskavom slaninicom.
Kuglof od mesa
Sastojci:
700 g mlevenog mesa
5 kuvanih jaja
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kriške starog hleba
2 dl mleka
1 kašika senfa
1 kašičica paprike u prahu
2 kašike prezli
10 kriški pančete
Priprema:
Sredinu hleba natopite u mleku. Dodajte mleveno meso, izgnječeni beli luk, seckani crni luk propržen na ulju, crvenu papriku, jaje, so i bibe,r pa dobro izmešajte. Kalup za kuglof obložite kriškama pančete tako da višak prebacite preko ivice. Stavite pola smese u kalup. Očistite tvrdo kuvana jaja od ljuske i stavite ih na smesu. Prelijte ih drugom polovinom mešavine mlevenog mesa i prekrijte pančetom, premažite uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Pokrijte folijom. Posle 35 minuta skinite foliju, premažite veknu senfom i pospite s malo prezli, pa vratite u rernu da se lepo zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)