Iskoristite kuvana jaja od Uskrsa za ovaj KUGLOF OD MESA U KAPUTIĆU OD HRSKAVE SLANINICE
Iskoristite kalup za kuglof da napravite fantastičnu slanu tortu od mlevenog mesa, punjenu jajima a obloženu hrskavom slaninicom.
Kuglof od mesa
Sastojci:
700 g mlevenog mesa
5 kuvanih jaja
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kriške starog hleba
2 dl mleka
1 kašika senfa
1 kašičica paprike u prahu
2 kašike prezli
10 kriški pančete
Priprema:
Sredinu hleba natopite u mleku. Dodajte mleveno meso, izgnječeni beli luk, seckani crni luk propržen na ulju, crvenu papriku, jaje, so i bibe,r pa dobro izmešajte. Kalup za kuglof obložite kriškama pančete tako da višak prebacite preko ivice. Stavite pola smese u kalup. Očistite tvrdo kuvana jaja od ljuske i stavite ih na smesu. Prelijte ih drugom polovinom mešavine mlevenog mesa i prekrijte pančetom, premažite uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Pokrijte folijom. Posle 35 minuta skinite foliju, premažite veknu senfom i pospite s malo prezli, pa vratite u rernu da se lepo zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)