SPAS U ZADNJI ČAS Ako niste stigli da napravite prazničnu tortu, napravite brze uskršnje kapkejkove
Svi će se složiti da su kapkejkovi najbrža i najjednostavnija poslastica -a deca ih naprosto obožavaju.
Praznični kapkejki
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
2 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli
1 prstohvat cimet
1/2 šolje ulja
1 šolja šećera
3 jaja
2 banane
3 šolje rendane šargarepe
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml mleka
2 kašike limunovog soka
Za glazuru:
1,5 šoljica krem-sira
1 šolja šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
mini-jaja za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a papirne korpice nauljite. Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i cimet u maloj posudi. U velikoj činiji umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, šargarepu i ekstrakt vanile. Spojte mokre i suve sastojke (brašno, sodu bikarbonu, so, cimet), pa dodajte ulje. Pecite 20 minuta. Ohladite, a zatim stavite glazuru na kolače. Za glazuru mikserom malom brzinom izmiksajte sir sa šećerom u prahu i vanilom u kremastu smesu. Ako je glazura pregusta, dodajte malo mleka, a ako je premekana, dodajte postepeno šećer u prahu. Stavite glazuru na ohlađene kolače. Ukrasite čokoladnim mini-jajima za koje recept možete da nađete OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)