SPAS U ZADNJI ČAS Ako niste stigli da napravite prazničnu tortu, napravite brze uskršnje kapkejkove
Svi će se složiti da su kapkejkovi najbrža i najjednostavnija poslastica -a deca ih naprosto obožavaju.
Praznični kapkejki
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
2 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli
1 prstohvat cimet
1/2 šolje ulja
1 šolja šećera
3 jaja
2 banane
3 šolje rendane šargarepe
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml mleka
2 kašike limunovog soka
Za glazuru:
1,5 šoljica krem-sira
1 šolja šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
mini-jaja za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a papirne korpice nauljite. Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i cimet u maloj posudi. U velikoj činiji umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, šargarepu i ekstrakt vanile. Spojte mokre i suve sastojke (brašno, sodu bikarbonu, so, cimet), pa dodajte ulje. Pecite 20 minuta. Ohladite, a zatim stavite glazuru na kolače. Za glazuru mikserom malom brzinom izmiksajte sir sa šećerom u prahu i vanilom u kremastu smesu. Ako je glazura pregusta, dodajte malo mleka, a ako je premekana, dodajte postepeno šećer u prahu. Stavite glazuru na ohlađene kolače. Ukrasite čokoladnim mini-jajima za koje recept možete da nađete OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)