SPAS U ZADNJI ČAS Ako niste stigli da napravite prazničnu tortu, napravite brze uskršnje kapkejkove
Svi će se složiti da su kapkejkovi najbrža i najjednostavnija poslastica -a deca ih naprosto obožavaju.
Praznični kapkejki
Sastojci:
Za testo:
2 šolje brašna
2 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli
1 prstohvat cimet
1/2 šolje ulja
1 šolja šećera
3 jaja
2 banane
3 šolje rendane šargarepe
2 kašičice ekstrakta vanile
200 ml mleka
2 kašike limunovog soka
Za glazuru:
1,5 šoljica krem-sira
1 šolja šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
mini-jaja za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a papirne korpice nauljite. Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i cimet u maloj posudi. U velikoj činiji umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, šargarepu i ekstrakt vanile. Spojte mokre i suve sastojke (brašno, sodu bikarbonu, so, cimet), pa dodajte ulje. Pecite 20 minuta. Ohladite, a zatim stavite glazuru na kolače. Za glazuru mikserom malom brzinom izmiksajte sir sa šećerom u prahu i vanilom u kremastu smesu. Ako je glazura pregusta, dodajte malo mleka, a ako je premekana, dodajte postepeno šećer u prahu. Stavite glazuru na ohlađene kolače. Ukrasite čokoladnim mini-jajima za koje recept možete da nađete OVDE.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)