SPAS U ZADNJI ČAS Ako niste stigli da napravite prazničnu tortu, napravite brze uskršnje kapkejkove

alo.rs/I. V:

22:00

Slatki kutak 0

Svi će se složiti da su kapkejkovi najbrža i najjednostavnija poslastica -a deca ih naprosto obožavaju.

SPAS U ZADNJI ČAS Ako niste stigli da napravite prazničnu tortu, napravite brze uskršnje kapkejkove
Shutterstock

 

Praznični kapkejki

Sastojci:

Za testo:

2 šolje brašna

2 kašičice sode bikarbone

1 prstohvat soli

1 prstohvat cimet

1/2 šolje ulja

1 šolja šećera

3 jaja

2 banane

3 šolje rendane šargarepe

2 kašičice ekstrakta vanile

200 ml mleka

2 kašike limunovog soka

Za glazuru:

1,5 šoljica krem-sira

1 šolja šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

mini-jaja za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a papirne korpice nauljite. Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i cimet u maloj posudi. U velikoj činiji umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, šargarepu i ekstrakt vanile. Spojte mokre i suve sastojke (brašno, sodu bikarbonu, so, cimet), pa dodajte ulje. Pecite 20 minuta. Ohladite, a zatim stavite glazuru na kolače. Za glazuru  mikserom malom brzinom izmiksajte sir sa šećerom u prahu i vanilom u kremastu smesu. Ako je glazura pregusta, dodajte malo mleka, a ako je premekana, dodajte postepeno šećer u prahu. Stavite glazuru na ohlađene kolače. Ukrasite čokoladnim mini-jajima za koje recept možete da nađete OVDE.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading