SAVRŠENSTO O KOJEM SE PRIČA Čuvena ruska torta dan i noć - mekana i sočna
Čuvena ruska torta dan i noć nadmašiće sva vaša očekivanja, a da ne pričamo o tome što će biti i lepša i ukusnija nego da ste je kupili u bilo kojoj poslastičarnici
Potrebno je:
Za beli deo:
- 200 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
Za tamni deo:
- 200 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 130 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike kakaoa
Za fil:
- 150 g putera (sobna temperatura)
- 250 g kondenzovanog mleka (sobna temperatura)
- 250 g kisele pavlake (može i hladna)
Priprema:
Svetla kora
Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite, a zatim sipajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Smesu sipajte na pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.
Tamna kora
Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte brašno koje ste prosejali, kao i kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Zatim sipajte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.
Fil
Dobro umutite puter koji je stajao na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Na kraju, dodajte pavlaku i sve sjedinite mikserom.
Ređanje torte:
Prvo stavite crnu koru, zatim fil, pa belu koru, ponovo fil i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Jednu belu i jednu crnu koru odvojite za dekoraciju. Celu tortu premažite filom, a zatim izblendirajte prvo svetlu, a zatim i tamnu koru. Pola torte ukrasite jednom korom, a zatim i drugom. Ostavite je da se ohladi sat i po do dva i služite je.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)