SAVRŠENSTO O KOJEM SE PRIČA Čuvena ruska torta dan i noć - mekana i sočna

TRPEZA.RS

07:45

Slatki kutak 0

Čuvena ruska torta dan i noć nadmašiće sva vaša očekivanja, a da ne pričamo o tome što će biti i lepša i ukusnija nego da ste je kupili u bilo kojoj poslastičarnici

SAVRŠENSTO O KOJEM SE PRIČA Čuvena ruska torta dan i noć - mekana i sočna
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

Za beli deo:

- 200 g šećera

- 200 g kisele pavlake 
- 2 jajeta 
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
 

Za tamni deo:

- 200 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta 
- 130 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo 
- 3 kašike kakaoa
 

Za fil:

- 150 g putera (sobna temperatura)
- 250 g kondenzovanog mleka (sobna temperatura)
- 250 g kisele pavlake (može i hladna)

Priprema: 

Svetla kora

Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite, a zatim sipajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Smesu sipajte na pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.
 

Tamna kora

Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte brašno koje ste prosejali, kao i kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Zatim sipajte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.

Fil

Dobro umutite puter koji je stajao na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Na kraju, dodajte pavlaku i sve sjedinite mikserom.
 

Ređanje torte:

Prvo stavite crnu koru, zatim fil, pa belu koru, ponovo fil i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Jednu belu i jednu crnu koru odvojite za dekoraciju. Celu tortu premažite filom, a zatim izblendirajte prvo svetlu, a zatim i tamnu koru. Pola torte ukrasite jednom korom, a zatim i drugom. Ostavite je da se ohladi sat i po do dva i služite je.

Komentari (0)

Loading