SAVRŠENSTO O KOJEM SE PRIČA Čuvena ruska torta dan i noć - mekana i sočna
Čuvena ruska torta dan i noć nadmašiće sva vaša očekivanja, a da ne pričamo o tome što će biti i lepša i ukusnija nego da ste je kupili u bilo kojoj poslastičarnici
Potrebno je:
Za beli deo:
- 200 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
Za tamni deo:
- 200 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 130 g brašna
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike kakaoa
Za fil:
- 150 g putera (sobna temperatura)
- 250 g kondenzovanog mleka (sobna temperatura)
- 250 g kisele pavlake (može i hladna)
Priprema:
Svetla kora
Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite, a zatim sipajte prosejano brašno, prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Smesu sipajte na pleh koji ste obložili pek papirom i poravnajte. Pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.
Tamna kora
Umutite jaja sa šećerom i malo soli, sve dok ne postanu penasta, a zatim dodajte pavlaku i nastavite da mutite. Sipajte brašno koje ste prosejali, kao i kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite mikserom. Zatim sipajte smesu u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite na 180 stepeni između 12 i 14 minuta. Koru isecite na četiri dela.
Fil
Dobro umutite puter koji je stajao na sobnoj temperaturi, a zatim dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Na kraju, dodajte pavlaku i sve sjedinite mikserom.
Ređanje torte:
Prvo stavite crnu koru, zatim fil, pa belu koru, ponovo fil i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Jednu belu i jednu crnu koru odvojite za dekoraciju. Celu tortu premažite filom, a zatim izblendirajte prvo svetlu, a zatim i tamnu koru. Pola torte ukrasite jednom korom, a zatim i drugom. Ostavite je da se ohladi sat i po do dva i služite je.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA KOMBINACIJA Torta sa plazmom i mlekom u prahu, nežnog i sočnog ukusa
Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…
ČOKOLADNA FANTAZIJA ZA 15 MINUTA Savršena kremasta torta, ukus čist luksuz
Možda se čini da ovaj recept ima mnogo koraka, ali svaki korak je jednostavan i brz za pripremu
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)