SAVRŠENA KOMBINACIJA Torta sa plazmom i mlekom u prahu, nežnog i sočnog ukusa
Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…
SASTOJCI
KORE
15 belanaca
15 kašika šećera
6 kašika brašna
9 kašika mlevene plazme
1 kesica praška za pecivo
oko 3dl mleka , za prelivanje kora
FIL I
15 žumanaca
250g-300g šećera
12 kašika brašna
1l mleka
250g maslaca ili margarina
FIL II
500g šlaga (u prahu)
6 dl mleka
150g mlevene plazme
150g mleka u prahu
PRIPREMA
Čvrsto umutiti belanca (ja uvek pre mućenja dodam soli u prst) sa šećerom.
U činiji izmešati brašno sa praškom za pecivo i keksom. Kašikom lagano umešati suve sastojke u sneg od belanaca.
Masu raspodeliti za 3 kore.
Peći na pek-papiru, u četvrtastom plehu 38x26cm (unutrašnje mere pleha) na 180C, par minuta svega (zavisi od rerne) jer su korice tanke.
Ja pečem dve odjedared, tako da ova treća kratko čeka i nema vremena da spadnu belanci.
Pečene korice prebaciti na sto zajedno sa papirom ispod.
Svaku preliti sa oko 1dl mleka ( mogu se i izbockati viljuškom).
FIL I
U žumanca staviti šećer (ja sam 250g ,a u receptu koji sam dobila je 350g) i umutiti da pobele.
Od 1l mleka odvojiti malo (oko 2dl a ostatak staviti da provri) i u njemu razmutiti brašno da nema grudvica.
Potom mikserom izmešati umućena žumanca sa razmućenim brašnom i sve ukuvati u provrelom mleku. Pri tom, mleko uvek sklonim sa ringle i mutim mikserom najmanjom brzinom. Kad umešate žumanca, onda vratite na ringlu a temperaturu obavezno smanjite. I dok se fil kuva za mešanje koristim mikser, gasim ga povremeno…
Kad se zgusne, fil ostaviti da se ohladi.
Umutiti maslac i sjediniti mikserom sa ohlađenim filom.
FIL II
Šlag umutiti sa 6 dl hladnog mleka.
Dodati mleko u prahu , izmutiti.
Dodati zatim i mlevenu plazmu i sve lepo sjediniti (to traje kratko).
Po želji, 7 kašika fila II umešati u fil I. Ja nisam jer sam zaboravila i na sreću,ništa nije falilo, tek sad vidim da tako piše u receptu…(Izvor:http://www.coolinarika.com/)
Filovati redom kora, fil I, fil II, kora… ili po želji!
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
ORGINAL RECEPT ZA HIT POSLASTICU Domaći Vieneta sladoled, rashladite se sa stilom
I kolač i sladoled, po želji. Ako ga hladite kolač, ako zamrzavate sladoled. Odličan za razne kombinacije, čokoladu, keks i lešnik
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)