SAVRŠENA KOMBINACIJA Torta sa plazmom i mlekom u prahu, nežnog i sočnog ukusa
Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…

SASTOJCI
KORE
15 belanaca
15 kašika šećera
6 kašika brašna
9 kašika mlevene plazme
1 kesica praška za pecivo
oko 3dl mleka , za prelivanje kora
FIL I
15 žumanaca
250g-300g šećera
12 kašika brašna
1l mleka
250g maslaca ili margarina
FIL II
500g šlaga (u prahu)
6 dl mleka
150g mlevene plazme
150g mleka u prahu
PRIPREMA
Čvrsto umutiti belanca (ja uvek pre mućenja dodam soli u prst) sa šećerom.
U činiji izmešati brašno sa praškom za pecivo i keksom. Kašikom lagano umešati suve sastojke u sneg od belanaca.
Masu raspodeliti za 3 kore.
Peći na pek-papiru, u četvrtastom plehu 38x26cm (unutrašnje mere pleha) na 180C, par minuta svega (zavisi od rerne) jer su korice tanke.
Ja pečem dve odjedared, tako da ova treća kratko čeka i nema vremena da spadnu belanci.
Pečene korice prebaciti na sto zajedno sa papirom ispod.
Svaku preliti sa oko 1dl mleka ( mogu se i izbockati viljuškom).
FIL I
U žumanca staviti šećer (ja sam 250g ,a u receptu koji sam dobila je 350g) i umutiti da pobele.
Od 1l mleka odvojiti malo (oko 2dl a ostatak staviti da provri) i u njemu razmutiti brašno da nema grudvica.
Potom mikserom izmešati umućena žumanca sa razmućenim brašnom i sve ukuvati u provrelom mleku. Pri tom, mleko uvek sklonim sa ringle i mutim mikserom najmanjom brzinom. Kad umešate žumanca, onda vratite na ringlu a temperaturu obavezno smanjite. I dok se fil kuva za mešanje koristim mikser, gasim ga povremeno…
Kad se zgusne, fil ostaviti da se ohladi.
Umutiti maslac i sjediniti mikserom sa ohlađenim filom.
FIL II
Šlag umutiti sa 6 dl hladnog mleka.
Dodati mleko u prahu , izmutiti.
Dodati zatim i mlevenu plazmu i sve lepo sjediniti (to traje kratko).
Po želji, 7 kašika fila II umešati u fil I. Ja nisam jer sam zaboravila i na sreću,ništa nije falilo, tek sad vidim da tako piše u receptu…(Izvor:http://www.coolinarika.com/)
Filovati redom kora, fil I, fil II, kora… ili po želji!
Možda vas zanima:


MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika

STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha

BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)