JEFTIN KOLAČ BEZ JAJA Čokoladni, sočan, mekan, obožavaju ga i deca i odrasli!
Mere su na čaše, pa ćete brzo napraviti ovaj sklatkiš.
Sastojci:
3 čaše (od jogurta) jogurta
3 čaše brašna
1/2 čaše šećera
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 čaša ulja
Za preliv:
100 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
100 ml mleka
3 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, pa dodajte jogurt i ulje. Kašikom izmešajte i sipajte u podmazan pleh (20x30 cm). Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Preliv: Na tihoj vatri zajedno istopite margarin, mleko, šećer i čokoladu. Kad se sjedine prelijte kolač. Ostavite da se ohladi, pa ga isecite na kocke i poslužite.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
KOLAČ CRNAC BEZ JAJA Popularni slatkiš je jeftin, sočan i lako se pravi!
Izdašan kolač kojim će se cela porodica lepo sladiti.
SLATKI GREH Rum kocke, aromatične, sočne, prosto neodoljive!
Ukoliko kolač jedu i deca, umesto ruma, stavite sirup od pomorandže.
JEFTIN KOLAČ, A ODLIČAN! Crno-bele kocke bez jaja, putera i mleka, neverovatno kremaste i ukusne!
Jednostavan kolač koji će vas oduševiti.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)