JEDNOSTAVAN, A UKUSAN Kolač od griza i džema, s merama na čaše
Slatkiš koji deca obožavaju.
Sastojci:
3 jaja
1 čaša griza
1 čaša (od jogurta) šećera
1 čaša brašna
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
1/2 čaše džema od kajsija
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Džem od kajsija
Priprema:
Umutiti penasto jaja i postepeno dodati mešavinu šećera i vanil šećera. Kad se šećer istopi, dodati ulje i mleko i umutiti. Dodati džema, sjediniti, pa dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Umutiti da nema grudvica. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. ostaviti da se prohladi, pa ga u tankom sloju premazati džemom od kajsija. Kad se ohladi po želji posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
Komentari (0)