SLATKI GREH Rum kocke, aromatične, sočne, prosto neodoljive!

Trpeza/ V.V.

18:30

Slatki kutak 0

Ukoliko kolač jedu i deca, umesto ruma, stavite sirup od pomorandže.

SLATKI GREH Rum kocke, aromatične, sočne, prosto neodoljive!
Shutterstock

Sastojci:

5 jaja

150 g mlevenih oraha

150 g šećera

100 g brašna

100 ml mleka

80 g svinjske masti

1 kašika kakaoa

1 prašak za pecivo

Za preliv:

200 g šećera

200 ml vode

30 ml ruma

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

70 g šećera

70 g putera

1 jaje

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte svinjsku mast i umutite da se sve sjedini. Izmešajte brašno, prašak za pecivo, orahe i kakao s mlekom i dodajte u smesu od žumanaca. Izmešajte kašikom pa dodajte belanca i polako izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite pecite na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač pečen unutra. Za preliv stavite na šporet šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Sklonite sa šporeta i dodajte rum, pa prelijte vruć kolač. Za glazuru, kuvajte na pari jaje, čokoladu, šećer i puter da dobijete ujednačen gust fil i sipajte preko hladnog kolača.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading