SLATKI GREH Rum kocke, aromatične, sočne, prosto neodoljive!
Ukoliko kolač jedu i deca, umesto ruma, stavite sirup od pomorandže.
Sastojci:
5 jaja
150 g mlevenih oraha
150 g šećera
100 g brašna
100 ml mleka
80 g svinjske masti
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
Za preliv:
200 g šećera
200 ml vode
30 ml ruma
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
70 g šećera
70 g putera
1 jaje
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte svinjsku mast i umutite da se sve sjedini. Izmešajte brašno, prašak za pecivo, orahe i kakao s mlekom i dodajte u smesu od žumanaca. Izmešajte kašikom pa dodajte belanca i polako izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite pecite na 200 stepeni oko pola sata. Probajte čačkalicom da li je kolač pečen unutra. Za preliv stavite na šporet šećer i vodu i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Sklonite sa šporeta i dodajte rum, pa prelijte vruć kolač. Za glazuru, kuvajte na pari jaje, čokoladu, šećer i puter da dobijete ujednačen gust fil i sipajte preko hladnog kolača.
Možda vas zanima:
JEFTIN KOLAČ BEZ JAJA Čokoladni, sočan, mekan, obožavaju ga i deca i odrasli!
Mere su na čaše, pa ćete brzo napraviti ovaj sklatkiš.
TETKA MIRINE KOCKE Mekani kolač sa kafom, opija i mirisom i ukusom!
Biskvit koji se lako pravi, a može biti i slatka užina.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
POSNI EMBARGO KOLAČ Sastojke već imate, a savršen za iznenadne goste
Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)