SPECIJALITET IZ BAKINOG KUVARA Puslice punjene čokoladom, tope se u ustima
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode
Sastojci:
- 120 g šećera u prahu
- 3 belanca
- 1 kašika sirćeta
- 1 puna kašika gustina
- 1 kšičica ekstrata vanile
- oko 18 velikih suzica od čokolade s bademima (po želji) ili obične čokolade s bademom
Priprema
1. Umutite belanca u meki šne pa postepeno dodajte šećer u prahu stalno muteći (ako koristite kristal šećer, mutiti dok se šećer ne otopi a šne ne postane gust). Dodajte kašiku sirćeta, tečnu vanilu i gustin i sve umutite u gustu smesu.
2. Postavite papir za pečenje na pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti suzice ili komadiće čokolade s bademom.
3. Kuvarski špric napunite smesom od belanaca i svuda oko čokolade stavite šne, kao kad pravite puslice, i tako dok imate materijala.
4. Rernu uključite na 120 stepeni i sušite puslice sat vremena. Isključite rernu i ostavite ih da se u njoj ohlade.
5. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji na hladnom.
Možda vas zanima:
SPREMAN ZA 10 MINUTA Napravite savršeni fil za tortu ili krem za mazanje, bez jaja, mleka i šećera
Dijetalan je, zdrav i ukusan
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI KOLAČ NA ČAŠE Savršen kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko
Veoma jednostavan i brz kolač koji se topi u ustima koliko je sočan, morate probati
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
POSLASTICA SPREMNA ZA TREN OKA Predivan kolač sa voćem, košta malo, a vredi mnogo (VIDEO)
Starinski recept za slatki zalogaj u kome uživaju sve generacije
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)