SPECIJALITET IZ BAKINOG KUVARA Puslice punjene čokoladom, tope se u ustima
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode
Sastojci:
- 120 g šećera u prahu
- 3 belanca
- 1 kašika sirćeta
- 1 puna kašika gustina
- 1 kšičica ekstrata vanile
- oko 18 velikih suzica od čokolade s bademima (po želji) ili obične čokolade s bademom
Priprema
1. Umutite belanca u meki šne pa postepeno dodajte šećer u prahu stalno muteći (ako koristite kristal šećer, mutiti dok se šećer ne otopi a šne ne postane gust). Dodajte kašiku sirćeta, tečnu vanilu i gustin i sve umutite u gustu smesu.
2. Postavite papir za pečenje na pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti suzice ili komadiće čokolade s bademom.
3. Kuvarski špric napunite smesom od belanaca i svuda oko čokolade stavite šne, kao kad pravite puslice, i tako dok imate materijala.
4. Rernu uključite na 120 stepeni i sušite puslice sat vremena. Isključite rernu i ostavite ih da se u njoj ohlade.
5. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji na hladnom.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA, KOJI NE IZLAZI IZ MODE Kolač sa orahom i jogurtom, miriše na vrhunski užitak
Prisetite se kako izgleda pravi domaći kolač
SPREMAN ZA 10 MINUTA Napravite savršeni fil za tortu ili krem za mazanje, bez jaja, mleka i šećera
Dijetalan je, zdrav i ukusan
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI KOLAČ NA ČAŠE Savršen kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko
Veoma jednostavan i brz kolač koji se topi u ustima koliko je sočan, morate probati
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)