SPECIJALITET IZ BAKINOG KUVARA Puslice punjene čokoladom, tope se u ustima
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode

Sastojci:
Možda vas zanima:

SPREMAN ZA 10 MINUTA Napravite savršeni fil za tortu ili krem za mazanje, bez jaja, mleka i šećera
Dijetalan je, zdrav i ukusan

NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI KOLAČ NA ČAŠE Savršen kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko
Veoma jednostavan i brz kolač koji se topi u ustima koliko je sočan, morate probati

JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.

POSLASTICA SPREMNA ZA TREN OKA Predivan kolač sa voćem, košta malo, a vredi mnogo (VIDEO)
Starinski recept za slatki zalogaj u kome uživaju sve generacije
- 120 g šećera u prahu
- 3 belanca
- 1 kašika sirćeta
- 1 puna kašika gustina
- 1 kšičica ekstrata vanile
- oko 18 velikih suzica od čokolade s bademima (po želji) ili obične čokolade s bademom
Priprema
1. Umutite belanca u meki šne pa postepeno dodajte šećer u prahu stalno muteći (ako koristite kristal šećer, mutiti dok se šećer ne otopi a šne ne postane gust). Dodajte kašiku sirćeta, tečnu vanilu i gustin i sve umutite u gustu smesu.
2. Postavite papir za pečenje na pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti suzice ili komadiće čokolade s bademom.
3. Kuvarski špric napunite smesom od belanaca i svuda oko čokolade stavite šne, kao kad pravite puslice, i tako dok imate materijala.
4. Rernu uključite na 120 stepeni i sušite puslice sat vremena. Isključite rernu i ostavite ih da se u njoj ohlade.
5. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji na hladnom.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.

PASTA SA BUNDEVOM Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja
Kremasta i sočna, pravićete stalno.
Komentari (0)