SPECIJALITET IZ BAKINOG KUVARA Puslice punjene čokoladom, tope se u ustima
Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode
Sastojci:
- 120 g šećera u prahu
- 3 belanca
- 1 kašika sirćeta
- 1 puna kašika gustina
- 1 kšičica ekstrata vanile
- oko 18 velikih suzica od čokolade s bademima (po želji) ili obične čokolade s bademom
Priprema
1. Umutite belanca u meki šne pa postepeno dodajte šećer u prahu stalno muteći (ako koristite kristal šećer, mutiti dok se šećer ne otopi a šne ne postane gust). Dodajte kašiku sirćeta, tečnu vanilu i gustin i sve umutite u gustu smesu.
2. Postavite papir za pečenje na pleh u kome ćete sušiti puslice. Staviti suzice ili komadiće čokolade s bademom.
3. Kuvarski špric napunite smesom od belanaca i svuda oko čokolade stavite šne, kao kad pravite puslice, i tako dok imate materijala.
4. Rernu uključite na 120 stepeni i sušite puslice sat vremena. Isključite rernu i ostavite ih da se u njoj ohlade.
5. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj kutiji na hladnom.
Možda vas zanima:
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI KOLAČ NA ČAŠE Savršen kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko
Veoma jednostavan i brz kolač koji se topi u ustima koliko je sočan, morate probati
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
POSLASTICA SPREMNA ZA TREN OKA Predivan kolač sa voćem, košta malo, a vredi mnogo (VIDEO)
Starinski recept za slatki zalogaj u kome uživaju sve generacije
TETKA RUŽINE KOCKE Kremasti kolač za koji će vam svi tražiti recept!
Kombinacija kakao kore i fila od vanila je savršena.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)