JEFTIN, A ODLIČAN! Kolač od jednog jajeta s merama na šolje
Zasladite se brzom poslasticom koja ima i koru i fil.
Sastojci:
Za koru:
1 jaje
1 šoljica (200 ml) šećera
1 šoljica mlevenih oraha
1 šoljica mleka
1/2 šoljice ulja
1 šoljica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml mleka za prelivanje
Za fil:
2 kese pudinga od vanile
600 ml mleka
5 kašika šećera
150 g margarina
Priprema:
Izmiksajte jaje, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte ulje, mleko, pa ostale sastojke. U namašćen i pobrašnjen pleh sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata. Vruću koru prelijte mlekom.
Fil: U mleku skuvajte puding. Kad se ohladi umešajte umućen margarin. Na ohlađenu koru namažite fil i pospite orasima.
Možda vas zanima:
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
DOMAĆE MEDENO SRCE Tako sočan i mekan kolač, kada ga probate, nikada ga više nećete kupiti!
Izdašan kolač koji svi obožavaju.
ČOKOLADNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji, slatka fantazija kojoj niko ne odoleva
Priprema je laka i poslastica će brzo biti gotova.
PREVRNUTI KOLAČ SA ANANASOM Osvežava, jednostavno se pravi i osvaja na prvi zalogaj!
Kolač možete, po želji, poslužiti premazan šlagom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)