JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
Sastojci:
3 jaja
1 čaša griza
1 čaša (od jogurta) šećera
1 čaša brašna
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
1/2 čaše džema od kajsija
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Džem od kajsija
Priprema:
Umutiti penasto jaja i postepeno dodati mešavinu šećera i vanil šećera. Kad se šećer istopi, dodati ulje i mleko i umutiti. Dodati džema, sjediniti, pa dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Umutiti da nema grudvica. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. ostaviti da se prohladi, pa ga u tankom sloju premazati džemom od kajsija. Kad se ohladi po želji posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Sočna kora, dva fila i preliv od čokolade čine ovaj slatkiš savršenstvom bez mane
Počastite se za vikend ovom kremastom poslasticom.
ČOKOLADNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji, slatka fantazija kojoj niko ne odoleva
Priprema je laka i poslastica će brzo biti gotova.
MEKANI KOLAČ SA TREŠNJAMA Lako se priprema, od namirnica koje već imate u kuhinji
Brz biskvitni kolač sa sezonskim voćem.
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)