JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
Sastojci:
3 jaja
1 čaša griza
1 čaša (od jogurta) šećera
1 čaša brašna
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
1/2 čaše džema od kajsija
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Džem od kajsija
Priprema:
Umutiti penasto jaja i postepeno dodati mešavinu šećera i vanil šećera. Kad se šećer istopi, dodati ulje i mleko i umutiti. Dodati džema, sjediniti, pa dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Umutiti da nema grudvica. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. ostaviti da se prohladi, pa ga u tankom sloju premazati džemom od kajsija. Kad se ohladi po želji posuti šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Sočna kora, dva fila i preliv od čokolade čine ovaj slatkiš savršenstvom bez mane
Počastite se za vikend ovom kremastom poslasticom.
ČOKOLADNI KOH Omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji, slatka fantazija kojoj niko ne odoleva
Priprema je laka i poslastica će brzo biti gotova.
MEKANI KOLAČ SA TREŠNJAMA Lako se priprema, od namirnica koje već imate u kuhinji
Brz biskvitni kolač sa sezonskim voćem.
MALO DRUGAČIJE Recept za čokoladne palačinke koje će oduševiti mališane!
Filujte ih po želji, kremom, šećerom ili džemom.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
Komentari (0)