LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv

Alo.rs

20:00

Slatki kutak 0

Laka za pripremu, a laka i za jelo.

LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
unsplash.com

Torta Laganini

Sastojci:

Za koru:

5 belanaca

1 kesica pudinga od vanile

1 kašika brašna

5 kašika šećera

2 kašike ulja

Za fil:

7 dl mleka

2 pudinga od vanile

2 vanilin šećera

5 žumanaca

100 g maslaca

120 g šećera u prahu

2 dl slatke pavlake

200 g sezonskog voća (banane, jagode, višnje)

Ostalo:

2 kesice šlaga

Priprema:

Umutite belanca mikserom, dodajte šećer, ulje, puding u prahu i brašno, pa promešajte varjačom. Pleh 40 x 30 cm obložite pek-papirom, izlijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20 minuta. Kad se kora ohladi, presecite je na tri jednaka dela i pažljivo odvojite od papira za pečenje. Za fil odvojite 2 dl mleka, razmutite puding, žumanca i vanilin šećer. Ostatak mleka stavite na šporet da provri, pa dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom da se ne bi napravila kora. Kad se fil ohladi, umutite
maslac sa šećerom u prahu i dodajte ga filu. Zatim umutite slatku pavlaku, pa i nju ubacite u fil. Premažite koru slojem fila, pa stavite red voća, ponovite, a po vrhu ukrasite šlagom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading