ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
Zamrznuta torta sa jagodama
Sastojci:
12 granola pločica
2 kašike smeđeg šećera
1/4 šolje brašna
3 kašike putera
2 belanca
1/2 šolje šećera
1 šolja pavlake za šlag
1 limun
120 g krem-sira
1,5 šolja naseckanih jagoda
Priprema:
Sameljite granola pločice u sitne mrvice. Podelite ih na dva dela. U veću činiju sipajte polovinu mrvica, smeđi šećer, brašno i otopljeni puter. Sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite na dno četvrtastog kalupa. Pecite na 175 stepeni, 10 minuta. Umutite belanca i šećer dodajte pavlaku i nastavite s mućenjem još pet minuta. U drugoj činiji pomešajte krem-sir i limunov sok da dobijete glatku kremu, umešajte smesu belanca i šlaga, zatim i jagode. U vatrostalnu posudu slažite polovinu kore, utisnite je u dno, preko prelijte kremu pa sve pospite ostatkom mrvica i stavite u zamrzivač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)