ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
Zamrznuta torta sa jagodama
Sastojci:
12 granola pločica
2 kašike smeđeg šećera
1/4 šolje brašna
3 kašike putera
2 belanca
1/2 šolje šećera
1 šolja pavlake za šlag
1 limun
120 g krem-sira
1,5 šolja naseckanih jagoda
Priprema:
Sameljite granola pločice u sitne mrvice. Podelite ih na dva dela. U veću činiju sipajte polovinu mrvica, smeđi šećer, brašno i otopljeni puter. Sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite na dno četvrtastog kalupa. Pecite na 175 stepeni, 10 minuta. Umutite belanca i šećer dodajte pavlaku i nastavite s mućenjem još pet minuta. U drugoj činiji pomešajte krem-sir i limunov sok da dobijete glatku kremu, umešajte smesu belanca i šlaga, zatim i jagode. U vatrostalnu posudu slažite polovinu kore, utisnite je u dno, preko prelijte kremu pa sve pospite ostatkom mrvica i stavite u zamrzivač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)