ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.

Zamrznuta torta sa jagodama
Možda vas zanima:


NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
Sastojci:
12 granola pločica
2 kašike smeđeg šećera
1/4 šolje brašna
3 kašike putera
2 belanca
1/2 šolje šećera
1 šolja pavlake za šlag
1 limun
120 g krem-sira
1,5 šolja naseckanih jagoda
Priprema:
Sameljite granola pločice u sitne mrvice. Podelite ih na dva dela. U veću činiju sipajte polovinu mrvica, smeđi šećer, brašno i otopljeni puter. Sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite na dno četvrtastog kalupa. Pecite na 175 stepeni, 10 minuta. Umutite belanca i šećer dodajte pavlaku i nastavite s mućenjem još pet minuta. U drugoj činiji pomešajte krem-sir i limunov sok da dobijete glatku kremu, umešajte smesu belanca i šlaga, zatim i jagode. U vatrostalnu posudu slažite polovinu kore, utisnite je u dno, preko prelijte kremu pa sve pospite ostatkom mrvica i stavite u zamrzivač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)