Poslužite voljenu osobu pohovanim hlebom sa čokoladom koji šapuće VOLIM TE
Svoje najmilije počastite nezaboravnim doručkom s dvostrukom dozom čokolade.
Pohovani hleb sa čokoladom
Sastojci:
250 g čokolade
125 ml slatke pavlake
4 veća jaja
240 ml čokoladnog mleka
1 kašika kakaoa
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
2 kašike putera
6 debelih kriški hleba
Priprema:
Hleb iseći na kriške debele 3 cm i isecite sa jedne strane tako da u sredini dobijete džepić. Zagrejte kremu do ključanja i prelijte je preko čokolade. Sačekajte dva minuta, a zatim počnite da mešate i sjedinite smesu. Sačekajte da se ohladi, a zatim ga prebacite u kesu za jednokratnu upotrebu. U dubljoj činiji pomešajte jaja, čokoladno mleko, ekstrakt vanile, kakao i so. Hleb prvo napunite ganašom, a zatim ga umočite sa obe strane u mešavinu mleka, jaja i kakaoa. Rastopite puter i pecite hleb 3-4 minuta sa obe strane, dok ne poprimi zlatno-braon boju. Hleb ukrasite ostatkom ganaša, šlagom i čokoladnim mrvicama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)