Poslužite voljenu osobu pohovanim hlebom sa čokoladom koji šapuće VOLIM TE
Svoje najmilije počastite nezaboravnim doručkom s dvostrukom dozom čokolade.
Pohovani hleb sa čokoladom
Sastojci:
250 g čokolade
125 ml slatke pavlake
4 veća jaja
240 ml čokoladnog mleka
1 kašika kakaoa
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
2 kašike putera
6 debelih kriški hleba
Priprema:
Hleb iseći na kriške debele 3 cm i isecite sa jedne strane tako da u sredini dobijete džepić. Zagrejte kremu do ključanja i prelijte je preko čokolade. Sačekajte dva minuta, a zatim počnite da mešate i sjedinite smesu. Sačekajte da se ohladi, a zatim ga prebacite u kesu za jednokratnu upotrebu. U dubljoj činiji pomešajte jaja, čokoladno mleko, ekstrakt vanile, kakao i so. Hleb prvo napunite ganašom, a zatim ga umočite sa obe strane u mešavinu mleka, jaja i kakaoa. Rastopite puter i pecite hleb 3-4 minuta sa obe strane, dok ne poprimi zlatno-braon boju. Hleb ukrasite ostatkom ganaša, šlagom i čokoladnim mrvicama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)