JAFA ROZEN TORTA Brza poslastica sa čokoladom i plazmom koju svi obožavaju
Čokoladna torta sa rozen korama se brzo pravi, a velika je, pa je odličan izbor kada imate goste.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog plazma keksa (ili nekog drudog)
2 pomorandže
Glazura:
150 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Pomorandže zamrznuti, pa sitno narendati. Kuvati šećer i vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim skloniti sa šporeta i dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istope, pa dodati orahe i keks. Sjediniti i dodati izrendane pomorandže. Mlakim filom filovati kore. Poslednju ne mazati. Pritisnuti kolač teškim plehom ili knjigama i ostaviti da se stegne preko noći. Kad se ohladi preliti glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)