JAFA ROZEN TORTA Brza poslastica sa čokoladom i plazmom koju svi obožavaju
Čokoladna torta sa rozen korama se brzo pravi, a velika je, pa je odličan izbor kada imate goste.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog plazma keksa (ili nekog drudog)
2 pomorandže
Glazura:
150 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Pomorandže zamrznuti, pa sitno narendati. Kuvati šećer i vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim skloniti sa šporeta i dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istope, pa dodati orahe i keks. Sjediniti i dodati izrendane pomorandže. Mlakim filom filovati kore. Poslednju ne mazati. Pritisnuti kolač teškim plehom ili knjigama i ostaviti da se stegne preko noći. Kad se ohladi preliti glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)