JAFA ROZEN TORTA Brza poslastica sa čokoladom i plazmom koju svi obožavaju
Čokoladna torta sa rozen korama se brzo pravi, a velika je, pa je odličan izbor kada imate goste.

Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
400 g šećera
300 ml vode
250 g margarina
150 g čokolade
200 g mlevenih oraha
200 g mlevenog plazma keksa (ili nekog drudog)
2 pomorandže
Glazura:
150 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Pomorandže zamrznuti, pa sitno narendati. Kuvati šećer i vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim skloniti sa šporeta i dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istope, pa dodati orahe i keks. Sjediniti i dodati izrendane pomorandže. Mlakim filom filovati kore. Poslednju ne mazati. Pritisnuti kolač teškim plehom ili knjigama i ostaviti da se stegne preko noći. Kad se ohladi preliti glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

POSNI TIRAMISU Specijalitet italijanske kuhinje koji se topi u ustima
Ako volite kafu, ovaj kolač ćete obožavati.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)