JAFA ROZEN TORTA Brza poslastica sa čokoladom i plazmom koju svi obožavaju

Trpeza/ V.V.

16:00

Slatki kutak 0

Čokoladna torta sa rozen korama se brzo pravi, a velika je, pa je odličan izbor kada imate goste.

JAFA ROZEN TORTA Brza poslastica sa čokoladom i plazmom koju svi obožavaju
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

400 g šećera

300 ml vode

250 g margarina

150 g čokolade

200 g mlevenih oraha

200 g mlevenog plazma keksa (ili nekog drudog)

2 pomorandže

Glazura:

150 g čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Pomorandže zamrznuti, pa sitno narendati. Kuvati šećer i vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim skloniti sa šporeta i dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istope, pa dodati orahe i keks. Sjediniti i dodati izrendane pomorandže. Mlakim filom filovati kore. Poslednju ne mazati. Pritisnuti kolač teškim plehom ili knjigama i ostaviti da se stegne preko noći. Kad se ohladi preliti glazurom od istopljene čokolade sa uljem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading