DESERT SA ROŠTILJA Karamelizovane banane su fantastična voćna poslastica
Prvomajski izlet ne mora da prođe bez deserta, a ovaj možete pripremiti za nekoliko minuta.
Sastojci:
8 banana
200 g smeđeg šećera
1 limun
1 kesica cimeta
Priprema:
Banane operite, ali nemojte da ih ljuštite. Presecite ih po dužini i poprskajte presečeni deo sokom od limuna. Pomešajte cimet i šećer. Banane poređajte na roštilj tako da kora bude dole. Dok se peku, premažite ih odozgo povremeno mešavinom cimeta i šećera. Pecite 2-3 minuta. Pre serviranja oljuštite koru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)