TOPI SE U USTIMA Poslastica sa malinama osvojiće vas odmah
Predivan desert.
Štanglice sa malinama
Sastojci:
Za krem:
120 g pasiranih malina
40 g šećera
3 lista želatina
250 ml slatke pavlake
Plus:
275 g svežeg lisnatog testa
malo seckanih pistaća
malina za ukrašavanje
Priprema:
Lisnato testo odmotajte, stavite u nauljen pleh i kašikom dobro pritisnite. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, ocedite i kratko zagrejte na umerenoj temperaturi. Pasirane maline umutite sa šećerom, dodajte otopljen želatin i promešajte. Kada smesa počne da se zgušnjava, dodajte šlag od slatke pavlake. Krem sipajte u kesu sa okruglim otvorom. Pečeno lisnato testo isecite na trake 4 x 11 cm. Jednu koricu prekrijte lopticama krema, stavite drugu koricu, ponovo nafi lujte i poklopite trećom korom. Gornju koricu premažite kremom, ukrasite malinama, pospite seckanim pistaćima, ohladite i servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ENGLESKI DESERT U ČAŠI Trifl s malinama smazaćete u roku od odmah!
Prava je delicija u ovoj državi.
TORTA KAO SLADOLED Poslastica koja će lako postati vaša omiljena
Sve se brzo napravi.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)