TOPI SE U USTIMA Poslastica sa malinama osvojiće vas odmah
Predivan desert.
Štanglice sa malinama
Sastojci:
Za krem:
120 g pasiranih malina
40 g šećera
3 lista želatina
250 ml slatke pavlake
Plus:
275 g svežeg lisnatog testa
malo seckanih pistaća
malina za ukrašavanje
Priprema:
Lisnato testo odmotajte, stavite u nauljen pleh i kašikom dobro pritisnite. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 20 minuta. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, ocedite i kratko zagrejte na umerenoj temperaturi. Pasirane maline umutite sa šećerom, dodajte otopljen želatin i promešajte. Kada smesa počne da se zgušnjava, dodajte šlag od slatke pavlake. Krem sipajte u kesu sa okruglim otvorom. Pečeno lisnato testo isecite na trake 4 x 11 cm. Jednu koricu prekrijte lopticama krema, stavite drugu koricu, ponovo nafi lujte i poklopite trećom korom. Gornju koricu premažite kremom, ukrasite malinama, pospite seckanim pistaćima, ohladite i servirajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ENGLESKI DESERT U ČAŠI Trifl s malinama smazaćete u roku od odmah!
Prava je delicija u ovoj državi.
TORTA KAO SLADOLED Poslastica koja će lako postati vaša omiljena
Sve se brzo napravi.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)