ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne

Alo.rs/B. Paunović

15:00

Slatki kutak 0

Pravite ih po izgledu po želji.

trpeza
Shutterstock

Posni medenjaci

Sastojci:

11 kašika ulja

11 kašika vode

11 kašika šećera

2 kašike meda

1 kašika cimeta

1 kesica praška za pecivo

450 g brašna

Priprema:

Izmešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodajte ulje, vodu i med i dobro izmešajte. Dodajte kašiku cimeta, dobro sjedinite, pa razvucite testo na centimetar debljine i vadite testo srcastim modlama. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni oko 10 minuta. Po želji možete praviti druge oblike pomoću modlica, a kada su pečeni, pospite šećerom u prahu i služite uz čaj ili kafu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading