UDOVOLJITE DECI I UNESITE IM RADOST Ne zna se da li su ježići lepši na izgled ili na ukus
Svima će se dopasti.
Ježići
Sastojci:
300 g brašna
100 g šećera u prahu
150 g putera
1 jaje
Za dekorisanje:
50 g kokosa
50 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Umutite penasto puter, dodajte šećer u prahu, jaje, pa nastavite s mućenjem. Zatim dodajte brašno i rukom umesite. Ostavite da odstoji u frižideru da se malo stegne, pa podelite na dva jednaka dela. Svaki deo premesite. Napravite dva valjka i secite na manje komade. Od svakog komadića testa napravite loptice, zatim jedan kraj malo pritisnite i oblikujte pri kraju mali špic, odnosno njuškicu. Čačkalicom napravite oči, nos i ređajte na pleh. Pecite na 200 stepeni dok ne vidite da se donja ivica malo zarumenela. Pečene ostavite da se malo prohlade, pa umočite jedan kraj u čokoladu i zatim u kokosovo brašno. Čačkalicom iscrtajte oči i njuškicu. Ostavite da se čokolada stegne i složite ih u kutiju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)