UDOVOLJITE DECI I UNESITE IM RADOST Ne zna se da li su ježići lepši na izgled ili na ukus
Svima će se dopasti.
Ježići
Sastojci:
300 g brašna
100 g šećera u prahu
150 g putera
1 jaje
Za dekorisanje:
50 g kokosa
50 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Umutite penasto puter, dodajte šećer u prahu, jaje, pa nastavite s mućenjem. Zatim dodajte brašno i rukom umesite. Ostavite da odstoji u frižideru da se malo stegne, pa podelite na dva jednaka dela. Svaki deo premesite. Napravite dva valjka i secite na manje komade. Od svakog komadića testa napravite loptice, zatim jedan kraj malo pritisnite i oblikujte pri kraju mali špic, odnosno njuškicu. Čačkalicom napravite oči, nos i ređajte na pleh. Pecite na 200 stepeni dok ne vidite da se donja ivica malo zarumenela. Pečene ostavite da se malo prohlade, pa umočite jedan kraj u čokoladu i zatim u kokosovo brašno. Čačkalicom iscrtajte oči i njuškicu. Ostavite da se čokolada stegne i složite ih u kutiju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)