UDOVOLJITE DECI I UNESITE IM RADOST Ne zna se da li su ježići lepši na izgled ili na ukus
Svima će se dopasti.

Ježići
Sastojci:
300 g brašna
100 g šećera u prahu
150 g putera
1 jaje
Za dekorisanje:
50 g kokosa
50 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Umutite penasto puter, dodajte šećer u prahu, jaje, pa nastavite s mućenjem. Zatim dodajte brašno i rukom umesite. Ostavite da odstoji u frižideru da se malo stegne, pa podelite na dva jednaka dela. Svaki deo premesite. Napravite dva valjka i secite na manje komade. Od svakog komadića testa napravite loptice, zatim jedan kraj malo pritisnite i oblikujte pri kraju mali špic, odnosno njuškicu. Čačkalicom napravite oči, nos i ređajte na pleh. Pecite na 200 stepeni dok ne vidite da se donja ivica malo zarumenela. Pečene ostavite da se malo prohlade, pa umočite jedan kraj u čokoladu i zatim u kokosovo brašno. Čačkalicom iscrtajte oči i njuškicu. Ostavite da se čokolada stegne i složite ih u kutiju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)