DA LI ZNATE NEKOGA KO NE VOLI OVAJ DESERT? Princes krofne po bakinom receptu koji će uvek uspeti

Alo.rs/B. Paunović

16:00

Bakina vanglica 0

Probajte i uverite se.

princes krofne
Shutterstock

Princes krofne

Sastojci:

150 g brašna

50 g putera

4 jaja

so

150 ml vode

Za fil:

1 l mleka

5 žumanca

10 kašika šećera

5 kašika brašna

1 vanilin-šećer

Priprema:

U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se
smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni. Fil: Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutite žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko
provrelo, dodajte smesu, stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne. Ohlađene krofne presecite napola i punite ohlađenim filom. Pospite prah-šećerom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading