DESERT U ČAŠI Osvežavajući kremasti slatkiš od piškota i jagoda koji svima uspeva

Trpeza/ V.V.

10:30

Slatki kutak 0

Voće u kombinaciji sa keksom i slatkom pavlakom daje fantastičnu poslasticu.

DESERT U ČAŠI Osvežavajući kremasti slatkiš od piškota i jagoda koji svima uspeva
Shutterstock

Sastojci:

250 g svežih jagoda

250 g piškota

300 ml slatke pavlake

250 ml kisele pavlake

50 g kristal šećera

50 g šećera u prahu

370 ml vode

50 ml soka od pomorandže/jagode

Priprema:

Iseckajte jagode. Kuvajte šećer u prahu i vodu dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa ringle, dodajte pola količine jagoda i ostavite dok se tečnost ne ohladi. Izblendirajte da dobijete glatku smesu. Sipajte u tanjir sok od pomorandže. Posebno umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i sjedinite u krem. Piškote natopite sokom i ređajte na dno čaša. Preko njih stavite red iseckanih jagoda, pa krem od jagoda, zatim beli krem, piškote i ponavljajte redom dok sve potrošite. Odozgo ukrasite belim kremom i jagodama.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Vasina torta

VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču

09:00

20 april, 2024

Slatki kutak

Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

Komentari (0)

Loading