ČOKOLADNI KOLAČ SA TREŠNJAMA Recept za ove sočne slatke kocke morate da probate dok je sezona trešanja
Dajemo vam recept u kome su mere na čaše, a priprema jednostavna, pa će brzo biti gotov.
Sastojci:
1,5 čaša (od kiselog mleka) trešanja bez koštica
2 jaja
150 g čokolade za kuvanje
50 g maslaca
1 čaša kiselog mleka
2 čaše brašna
1 čaša šećera
1 kašika ruma (ne mora)
1 kašičica sode bikarbone
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom u penasti svetli krem. Dodajte omekšali maslac, sjedinite i dodajte kiselo mleko pomešano sa sodom bikarbonom. Sipajte rum i sjedinite mikserom. Postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom i sipajte istopljenu čokoladu. Mešajte da dobijete glatku ujednačenu smesu. Sipajte u podmazan pleh i odozgo poređajte trešnje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)