Jednostavan a tako preukusan KREM OD LIMUNA ima bar 10 različitih namena a može da vam stoji u frižideru dve nedelje
Možete ga koristiti kao nadev za kroasane i lisnato tijesto, kolače i mafine, pite, palačinke, keks te kao namaz za tost.
Krem od limuna (kurd)
Sastojci:
2 cela jaja
2 žumanca
150 g šećera
1/2 limunovog šećera
80 g putera
1-2 limuna
Priprema:
Učiniji umutite jaja, žumanca i šećer dok ne postanu penasti, pa ih prebacite u šerpu i stavite na vatru da se kuvaju. Čim se smesa zagreje dodati puter, sok i koricu od 2 limuna. Nastavite da kuvate kremu dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Da je krema gotova znaćete kada kašikom zagrebete dno, a ostane trag. Prebacite kremu u sterilizovanu teglu i čuvajte u frižideru do 2 nedelje.
Napomena: Ako se desi da vam se krema iz nekog razloga zgrudva, samo je procedite kroz sito. Ako nemate organske limune, koristite samo sok, izbacite koricu. Možete dodati količinu llimunove korice po želji, zavisi koliko intenzivan ukus limuna volite.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)