Jednostavan a tako preukusan KREM OD LIMUNA ima bar 10 različitih namena a može da vam stoji u frižideru dve nedelje
Možete ga koristiti kao nadev za kroasane i lisnato tijesto, kolače i mafine, pite, palačinke, keks te kao namaz za tost.
Krem od limuna (kurd)
Sastojci:
2 cela jaja
2 žumanca
150 g šećera
1/2 limunovog šećera
80 g putera
1-2 limuna
Priprema:
Učiniji umutite jaja, žumanca i šećer dok ne postanu penasti, pa ih prebacite u šerpu i stavite na vatru da se kuvaju. Čim se smesa zagreje dodati puter, sok i koricu od 2 limuna. Nastavite da kuvate kremu dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Da je krema gotova znaćete kada kašikom zagrebete dno, a ostane trag. Prebacite kremu u sterilizovanu teglu i čuvajte u frižideru do 2 nedelje.
Napomena: Ako se desi da vam se krema iz nekog razloga zgrudva, samo je procedite kroz sito. Ako nemate organske limune, koristite samo sok, izbacite koricu. Možete dodati količinu llimunove korice po želji, zavisi koliko intenzivan ukus limuna volite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)