Jednostavan a tako preukusan KREM OD LIMUNA ima bar 10 različitih namena a može da vam stoji u frižideru dve nedelje
Možete ga koristiti kao nadev za kroasane i lisnato tijesto, kolače i mafine, pite, palačinke, keks te kao namaz za tost.
Krem od limuna (kurd)
Sastojci:
2 cela jaja
2 žumanca
150 g šećera
1/2 limunovog šećera
80 g putera
1-2 limuna
Priprema:
Učiniji umutite jaja, žumanca i šećer dok ne postanu penasti, pa ih prebacite u šerpu i stavite na vatru da se kuvaju. Čim se smesa zagreje dodati puter, sok i koricu od 2 limuna. Nastavite da kuvate kremu dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Da je krema gotova znaćete kada kašikom zagrebete dno, a ostane trag. Prebacite kremu u sterilizovanu teglu i čuvajte u frižideru do 2 nedelje.
Napomena: Ako se desi da vam se krema iz nekog razloga zgrudva, samo je procedite kroz sito. Ako nemate organske limune, koristite samo sok, izbacite koricu. Možete dodati količinu llimunove korice po želji, zavisi koliko intenzivan ukus limuna volite.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)