SLATKA FANTAZIJA Rozen torta sa kokosom i višnjama, fantastična, a ne peče se!
Napravite ukusnu, a jednostavnu poslasticu koja će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Fil od kokosa:
500 ml mleka
125 g margarina
6 kašika kokosa
3 kašike šećera
1 kesa pudinga od vanile
Fil od višanja:
400 g zaleđenih višanja
5 kašika šećera
100 ml soka od višanja
1 kesa pudinga od vanile
50 g margarina
Glazura:
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Fil od kokosa: U 200 ml hladnog mleka razmutiti prašak za puding i kokos. Ostatak mleka sa šećerom staviti na tihu vatru i kada provri dodati smesu od pudinga i kokosa. Neprestano mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi pa dodati iseckan margarin i mešati dok se ne otopi.
Fil od višanja: Višnje pomešati sa šećerom i staviti na tihu vatru. U soku od višanja (koji ste ocedili) razmutiti puding i dodati u višnje, pa mešati dok se ne sjedini. U vruće dodati margarin i sjediniti.
Oba fila ostaviti 10 minuta da se prohlade. Kore filujte naizmenično filom od kokosa i višanja, a poslednju ne. Pritisnite kolač nečim težim i ostavite da stoji 15 minuta.
Glazura: istopite belu čokoladu s uljem i prelijte kolač. Ostavite da se stegne pa isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)