SLATKA FANTAZIJA Rozen torta sa kokosom i višnjama, fantastična, a ne peče se!

Trpeza/ V.V.

17:30

Slatki kutak 0

Napravite ukusnu, a jednostavnu poslasticu koja će se dopasti celoj porodici.

SLATKA FANTAZIJA Rozen torta sa kokosom i višnjama, fantastična, a ne peče se!
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

Fil od kokosa:

500 ml mleka

125 g margarina

6 kašika kokosa

3 kašike šećera

1 kesa pudinga od vanile

Fil od višanja:

400 g zaleđenih višanja

5 kašika šećera

100 ml soka od višanja

1 kesa pudinga od vanile

50 g margarina

Glazura:

100 g bele čokolade

2 kašike ulja

Priprema:

Fil od kokosa: U 200 ml hladnog mleka razmutiti prašak za puding i kokos. Ostatak mleka sa šećerom staviti na tihu vatru i kada provri dodati smesu od pudinga i kokosa. Neprestano mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi pa dodati iseckan margarin i mešati dok se ne otopi.

Fil od višanja: Višnje pomešati sa šećerom i staviti na tihu vatru. U soku od višanja (koji ste ocedili) razmutiti puding i dodati u višnje, pa mešati dok se ne sjedini. U vruće dodati margarin i sjediniti.

Oba fila ostaviti 10 minuta da se prohlade. Kore filujte naizmenično filom od kokosa i višanja, a poslednju ne. Pritisnite kolač nečim težim i ostavite da stoji 15 minuta.

Glazura: istopite belu čokoladu s uljem i prelijte kolač. Ostavite da se stegne pa isecite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading