SLATKA FANTAZIJA Rozen torta sa kokosom i višnjama, fantastična, a ne peče se!
Napravite ukusnu, a jednostavnu poslasticu koja će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Fil od kokosa:
500 ml mleka
125 g margarina
6 kašika kokosa
3 kašike šećera
1 kesa pudinga od vanile
Fil od višanja:
400 g zaleđenih višanja
5 kašika šećera
100 ml soka od višanja
1 kesa pudinga od vanile
50 g margarina
Glazura:
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Fil od kokosa: U 200 ml hladnog mleka razmutiti prašak za puding i kokos. Ostatak mleka sa šećerom staviti na tihu vatru i kada provri dodati smesu od pudinga i kokosa. Neprestano mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi pa dodati iseckan margarin i mešati dok se ne otopi.
Fil od višanja: Višnje pomešati sa šećerom i staviti na tihu vatru. U soku od višanja (koji ste ocedili) razmutiti puding i dodati u višnje, pa mešati dok se ne sjedini. U vruće dodati margarin i sjediniti.
Oba fila ostaviti 10 minuta da se prohlade. Kore filujte naizmenično filom od kokosa i višanja, a poslednju ne. Pritisnite kolač nečim težim i ostavite da stoji 15 minuta.
Glazura: istopite belu čokoladu s uljem i prelijte kolač. Ostavite da se stegne pa isecite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)