GOTOV JE ZA 20 MINUTA Kremasti kolač od piškota i banana koji se ne peče
Počastite se poslasticom koju svi obožavaju.
Sastojci:
300 g piškota
3 pudinga od vanile
9 kašika šećera
1 l mleka
200 g maslaca
4 kašike kisele pavlake
4 banane
200 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvati pa kad provri ukuvati puding. Kuvati uz mešanje dok se puding ne zgusne. Skloniti sa vatre pa u vruće umešati maslac iseckan na komadiće, mešati dok se potpuno ne sjedini sa pudingom. Dodati kiselu pavlaku i dobro promešati. Dodati keks izlomljen na komadiće i izmešati. U pleh izliti polovinu smese, preko složiti iseckane banane, prekriti ostatkom smese i ostaviti da se ohladi i stegne. Preko ohlađenog kolača nafilovati umućenu slatku pavlaku.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)